top of page
  • Foto van schrijverJolina

Sissa's Path - Review

Ik hou van katten! Feit. Katten houden van bolletjes wol. Nog een feit. Ik weet niet of er in de meeste huishoudens nog veel bolletjes wol rondzwerven, maar oké, het blijft wel een trigger voor de meeste katten. Geef een tik tegen zo'n bolletje en hij wordt steeds kleiner. En hé, dat is leuk... Er komt zo'n leuk, fluffy draadje uit waar je aan kunt trekken en op kunt bijten! Daardoor wordt het balletje nog kleiner. Oké, ik stop al. Je hebt er inmiddels vast een beeld bij.

Als de intro je geen beeld in je hoofd heeft bezorgd, dan heb je mogelijk wel last van een soort déja-vu. Ik moest zelf even goed in de kattenbak graven, maar ik heb gevonden waar dat idee vandaan kwam. Bijna een jaar geleden heb ik namelijk de game Fluffy Cubed mogen reviewen.


Wat heeft dat te maken met Sissa's Path, denk je nu? Nou, in principe niks, maar stiekem lijken deze games ontzettend veel op elkaar, zoals je op onderstaande afbeeldingen ziet.

Afbeelding 1: Sissa's Path Afbeelding 2: Fluffy Cubed


Ook in Sissa's Path speel je namelijk met een vierkante (ja, dat lees je goed) kat en moet je items op de juiste plek schuiven over een vierkante grid heen. In dit geval geen dozen, maar bolletjes wol. Als het je lukt om alle bolletjes wol op een witte cirkel te krijgen, dan eindig je het level succesvol en ga je door naar het volgende level. Dit kunstje herhaal je 48 levels achter elkaar en voila, Sissa's Path is uitgespeeld.


Het is dus een supersimpele puzzelgame waarbij je eigenlijk alleen de linkerstick van je controller hoeft te gebruiken om Sissa te verplaatsen. Heb je een keer een foutje gemaakt, omdat je te snel was? Dan kun je met de B-knop van je controller de laatste stap ongedaan maken. Als je echt door het losse draad de bolletjes wol niet meer kunt zien, kun je op de Y-knop drukken om het level helemaal opnieuw te starten. Je krijgt dan een andere achtergrondkleur, die je misschien meer inspiratie geeft om de juiste stappen te zetten.

Waar je in de meeste puzzels nog een soort gestage leercurve ondervindt, is dat in Sissa's Path helaas niet zo. Ja, er komen steeds meer bolletjes wol de levels ingerold, maar de moeilijkheidsgraad loopt verder niet echt op.


Af en toe zit er een level tussen, waarbij je niet in één keer de oplossing ziet, maar verder is het eigenlijk een no-brainer. Dat stak bij Fluffy Cubed toch echt een stuk beter in elkaar. Het enige voordeel, is dat je Sissa's Path zonder guides supergemakkelijk kunt voltooien, in minder dan één uur tijd. Ik heb er zelf op m'n dooie akkertje zo'n 45 minuten over gedaan, dan heb je een beetje een idee.

De uitstraling van de game is op zich wel cute, maar dat komt omdat ik persoonlijk iets met katten heb. Verder is het kleurgebruik, de audio en ook het menu eigenlijk veel te saai om ook maar een kat van zijn luie kont af te krijgen.


Conclusie

Sissa's Path is een kleine, simplistische puzzelgame waar je met gemak binnen een uur tijd alle 48 levels van hebt doorgespit. Behalve de schattige uitstraling van de vierkante Sissa in combinatie met de groene bolletjes wol, zit er nul inspiratie in de game. Er is niks unieks aan en eigenlijk kun je wel zeggen dat we hier te maken hebben met een foute copy-cat. Ik weet niet wat hier precies gebeurd is, maar ik krijg spontaan het excuus "Mijn kat heeft mijn huiswerk opgegeten!" in mijn hoofd. Positieve punt van deze game is dat je binnen een uur tijd de volle 1000G kunt bijschrijven op je Xbox account.


Score: 33/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page