top of page
  • Foto van schrijverLeon

Six Days in Fallujah ontwikkelaar kondigt nieuwe technologie aan

Victura en Highwire Games hebben vandaag aangekondigd dat de aankomende tactische militaire first-person shooter Six Days in Fallujah een baanbrekende technologie zal bevatten die is ontwikkeld door Highwire Games, genaamd 'Procedural Architecture'. Deze technologie geeft het hele slagveld opnieuw vorm, elke keer dat de game wordt gespeeld.

Six Days in Fallujah herschept waargebeurde verhalen van de Tweede Slag om Fallujah in 2004, met de hulp van meer dan 100 mariniers, soldaten en Iraakse burgers die tijdens de strijd aanwezig waren. De release voor op consoles is gepland voor eind 2021.


De verhalen in Six Days in Fallujah worden verteld door middel van gameplay en documentaire beelden met tientallen militairen en meer dan 26 Iraakse burgers met verschillende ervaringen en perspectieven over de strijd. Deze ooggetuigen spreken rechtstreeks met spelers via video en audio en spelers lossen tijdens het spelen echte uitdagingen uit de strijd op.

Om de onzekerheid en het gevaar van stedelijke gevechten te simuleren, hebben Highwire Games en Victura meer dan drie jaar geïnvesteerd in het bouwen van technologieën waarmee een moderne game-engine elke kamer in elk gebouw procedureel kan samenstellen. Samen met de dynamische AI ​​en geluidssystemen die nodig zijn om game-omgevingen te ondersteunen die niet statisch blijven.


In Six Days in Fallujah is elke map een nieuwe map, zodat spelers nooit weten wat ze kunnen verwachten. Hoewel missiedoelen en gebeurtenissen consistent zijn met de waargebeurde verhalen, wordt elk scenario elke keer dat spelers opnieuw opstarten een unieke ervaring, zodat geen enkele game ooit twee keer op dezelfde manier speelt.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page