top of page
  • Foto van schrijverStefan

Skydrift Infinity - Review

"Metal under tension, beggin' you to touch and go. Highway to the danger zone!" Stiekem moet ik toch bekennen dat ik dit tijdens het spelen van Skydrift Infinity continu in gedachten zong, terwijl ik in-game met mijn trouwe vliegtuigje op volle snelheid een weg zocht tussen verschillende rotsformaties en zelfs door grotten heen vloog. Skydrift Infinity lijkt dan ook een echte game te zijn voor de waaghalzen onder ons.


Voor degenen die nog niet bekend zijn met Skydrift Infinity is het eigenlijk het makkelijkst om deze game te omschrijven als Mario Kart op steroïden, maar dan met vliegtuigen in plaats van karts. Bij Skydrift Inifinity draait het er namelijk om dat je telkens als eerste de eindstreep bereikt.


Om deze kans te vergroten beschikt je vliegtuig over een boost functie waarmee je de concurrentie als een speer voorbij vliegt. Deze boost functie raakt na verloop van tijd natuurlijk wel op, maar is bij te vullen door gevaarlijke manoeuvres uit te voeren zoals dicht bij de grond vliegen, rakelings langs muren te gaan of simpelweg de concurrentie letterlijk uit de lucht te schieten. Ook kun je nog een extra boost verkrijgen door in de bochten je vliegtuig te laten driften of power-ups op te offeren in ruil voor extra boost kracht.

Om het adrenalinepijl hoog te houden, kun je in Skydrift Infinity tijdens de race bepaalde boosts oppakken door er doorheen te vliegen. Deze boosts zijn onderverdeeld in offensieve (raketwerper, machinegeweer en shockwave) en defensieve (reparatie, schild en mijn) power-ups. Op het moment dat je wat verder achterligt, kies je eerder voor de offensieve power-ups en wanneer je aan kop ligt, ga je vooral voor de defensieve power-ups. Ten allen tijden mag je twee van deze power-ups met je meenemen. Daarnaast kunnen alle power-ups tijdens de race één maal geüpgraded worden door simpelweg dezelfde power-up een tweede keer te pakken.


Met al het bovenstaande moet rekening gehouden worden, terwijl je ondertussen op volle snelheid langs bergwanden, door grotten, olieraffinaderijen of zelfs scheepswrakken vliegt. Als klap op de vuurpijl word je tussendoor ook nog bestookt met allerhande wapens van de achterliggende vliegtuigen. Genoeg actie tijdens een race dus!


De route van de races staat in Skydrift Infinity niet vast. Soms heb je de mogelijkheid om over of langs rotsformaties te vliegen, maar in de meeste gevallen zijn deze routes afgeschermd met een in (eerste instantie) onzichtbare muur. De routes die je wél kan nemen, zijn vaak net iets extremer en de vuistregel hierin is dat hoe gevaarlijker of moeilijker de route is, des te groter de afkorting en tijdswinst kan zijn. Let er wel op dat deze afkortingen vaak bijna letterlijk tot het gaatje gaan en de minste of geringste fout in je vliegkunsten ervoor kan zorgen dat je vliegtuig crasht. Verwacht daarnaast ook niet dat je ermee weg kan komen door alleen maar je vliegtuig naar links of rechts te laten draaien. Je moet in sommige gevallen het gehele vliegtuig kantelen om een bocht succesvol te nemen.

Degenen die bij Skydrift Infinity een goed of diepgaand verhaal verwachten, moet ik helaas teleurstellen. In Skydrift Infinity zit er geen echt verhaal, het draait echt puur en alleen om de races zelf. Om deze reden voelt het ook heel erg aan alsof je een soort arcade game aan het spelen bent en daar is bij deze game eerlijk gezegd ook niets mis mee. Door deze beslissing kun je de game zelfs voor een klein kwartiertje opstarten om een paar races te doen, zonder dat je eerst helemaal in het verhaal moet komen.


Skydrift Infinity beschikt over zowel een singleplayer- als multiplayer modus. In de singleplayer modus vlieg je door zeven stages die elk weer onderverdeeld zijn in een aantal events. Door verschillende events te winnen binnen een stage, kun je de volgende stage vrijspelen. In de multiplayer modus kun je het online tegen andere piloten opnemen om te kijken wie de beste is.


Helaas lijkt het erop dat er binnen de stages een flink aantal tracks telkens herhaald worden, wat de game dan toch een iets eentoniger effect geeft. Meestal komen de tracks wel met andere gametypes terug zoals Power Race (standaard race met power-ups), Speed Race (geen power-ups, maar speed rings met een directe boost) en Survivor (de laatste positie na afloop van de timer wordt uit de race verwijderd). Door online matches en stages te voltooien, kun je daarnaast extra vliegtuigen en skins vrijspelen. Binnen de vrij te spelen vliegtuigen zitten een aantal knipoogjes naar andere THQ games, zoals vliegtuigen gebaseerd op War en Death uit de Darksiders games of een EDF gevechtsvliegtuig uit de Red Faction games.

Op grafisch gebied zien de achtergronden in het spel er redelijk goed uit. Al moet ik wel toegeven dat effecten van bijvoorbeeld explosies of lava niet heel goed uit de verf komen. Wat wel een echte toevoeging is, is dat de achtergronden redelijk dynamisch zijn. Zo kan het zomaar gebeuren dat een vulkaan op de achtergrond uitbarst of een dam breekt. Dit ziet er tijdens de race niet alleen gaaf uit, maar kan ook op bepaalde cruciale momenten het parcours veranderen.


Conclusie

Skydrift Infinity is een game die heerlijk wegspeelt als een soort arcade game zoals je hem misschien gewend bent uit de tijd van de arcadehallen. Het gebrek aan verhaal in deze game wordt goed gecompenseerd door de hoeveelheid actie en spanning die elke race met zich mee weet te brengen.


In de tijd dat ik de game heb gespeeld moet ik ook eerlijk bekennen dat ik geen enkel saai moment heb ervaren. Helaas is het wel een minpunt dat er veel tracks al direct vanaf het begin herhaald worden in andere stages, waardoor de game ook minder uitgebreid aanvoelt. Verder is de gameplay door de verschillende power-ups en vliegtuigen iets uitgebreider, maar niet dusdanig complex dat je niet even snel een race tussendoor kan doen zonder weer eerst alles uit te zoeken.


Score: 75/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page