• Jolina

Smart Moves 2 - Review

Xitilon is een uitgever die houdt van een beetje schenen schoppen. Er is namelijk regelmatig discussie over de achievements van de games die door Xitilon uitgebracht worden. Ze zijn te makkelijk te verdienen, ze worden onterecht opgehoogd naar 2000G of zelfs 3000G en ga zo maar door. Een paar redactieleden (waaronder ik, ik zal het eerlijk toegeven...) vinden dat eigenlijk helemaal niet zo erg. Wij houden wel van een potje onbeschaamd achievement hunten.


Als je daar ook van houdt, dan zit je met Smart Moves 2 helemaal gebakken. De game is net uit, maar heeft al een titel update gehad en er is daarmee 2000G te verdienen. De tijd die je er voor nodig hebt, is slechts zo'n 5-10 minuten! De achievements zelf zijn ook nog ZO simpel, dat je eigenlijk het eerste level niet eens hoeft te verlaten als je dat niet wilt. Lekkerrrrrr!

Maar goed, een review schrijven gaat natuurlijk verder dan "Je behaalt alle achievements binnen 10 min. Yes! Einde review." Want je wilt toch ook wat meer te weten komen over de game die je misschien wilt aanschaffen. Toch?


Smart Moves 2 is een puzzelgame, in pixel stijl, waarbij je levels moet voltooien. Dit kun je doen door alle schatkistjes in het level open te maken. Je moet wel oppassen, want de levels zitten vol agressieve wezens, die jou van je pad af willen houden. Het verslaan van deze wezens kan alleen volgens een speciaal principe, je moet namelijk niet de eerste binnen aanvalsafstand (op een aangrenzend hokje) zijn. Dan wordt je zelf aangevallen en begin je opnieuw.

Dat betekent dat je goed moet nadenken over elke stap die je zet. Je moet zelfs goed vooruit denken. Elke actie, bijvoorbeeld bewegen of een kistje openen is er één die vijanden kan laten bewegen. Alles moet dus precies goed uitkomen om op het juiste moment in een aanvalspositie terecht te komen. Je zult de kisten en portals dus in je voordeel moeten gebruiken. Het is bijna een potje schaak!


In het begin vereist dat nog best wel wat trial & error momenten en ervaringen, maar wat verderop in de game blijkt dat er daarvoor best wat diepgang in de gameplay ontstaat. There's more than meets the eye.

De game is maar zo'n 50MB groot en vraagt daardoor vrij weinig van je console. Voor deze review heb ik de game gespeeld op de Xbox Series X, daar loopt hij prima op. De grafische stijl vind ik persoonlijk wel leuk. De pixel stijl zorgt voor een retro gevoel, wat ik wel kan waarderen. Zeker als je je bedenkt dat alle levels zo ongeveer een andere look hebben meegekregen.


Conclusie

Voor de prijs van €4,99 ben je 2000G (en misschien binnenkort nog wel meer?) rijker. Je kunt er voor kiezen om Smart Moves 2 daarna te laten voor wat het is, zodra je deze hebt binnen geharkt. Maar op zich heeft de game best wel wat te bieden. Zeker als je houdt van wat denkwerk en puzzelaspecten in games, zitten er voldoende levels in verwerkt om je hersenen eens goed aan het werk te zetten.


Score: 68/100

Review code is beschikbaar gemaakt door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven