top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Space Station Sprint - Review

Shooters in de ruimte, een groot deel van jullie zal dan voornamelijk denken aan games als Halo of Destiny, maar zo'n game is Space Station Sprint niet. Space Station Sprint is een fast paced first-person shooter waarbij je in verschillende levels in een 'x' aantal seconden allerlei taken moet voltooien en weer moet ontsnappen.

Het eerste level is als het ware een korte tutorial die uitlegt wat je moet doen in een run. Hierboven heb ik het eigenlijk al verklapt. Je moet namelijk in elk level, in een aantal seconden, een aantal opdrachten uitvoeren. Het is dus een kwestie van herhalen, herhalen en nog eens herhalen, want de eerste keer dat je een level speelt, haal jij never nooit alle opdrachten. Je moet dus het ideale pad zien te vinden om zoveel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd. Waarom? Omdat je elk level weer terug moet naar je startpunt voor de teller op nul staat. Doe je dat niet, dan is het GAME OVER.


Tijdens deze runs kom je een aantal vijanden tegen die het je wat moeilijker proberen te maken, maar sterk zijn ze absoluut niet. Het beste kan ik ze vergelijken met Storm Troopers uit Star Wars, want echt goed schieten ze niet. Die opdrachten voltooien is echt een stuk uitdagender dan die vijanden. Dit maakt Space Station Sprint een game die normaal gezien in de smaak valt bij speedrunners, maar helaas is hij niet echt gigantisch groot.

Maakt dit Space Station Sprint bijzonder? Nee, zeker niet. Er zijn tal van dit soort games op de markt die waarschijnlijk ook nog minder kosten. Space Station Sprint kost namelijk €9,99 en wat je daar voor krijgt, is een game die je er toe aanzet steeds weer het zelfde level te herhalen. Iets waar ik zelf weinig tot geen plezier uit haal. Verder zijn de graphics vergelijkbaar met elke game die begin 2000 uit is gekomen. Erg slecht dus voor de huidige standaarden.


Maar goed, ik kan me voorstellen dat er wel genoeg mensen zijn die dit soort games kunnen waarderen. En €9,99 is niet het einde van de wereld. Het biedt natuurlijk wel genoeg uitdaging omdat je alles binnen een aantal seconden moet voltooien. In een eerste oogopslag zou je het zelfs een beetje kunnen vergelijken met de eerste Halo, Doom en Quake, maar dan net iets anders qua gameplay, welke overigens echt heel simpel is. Je hebt ook echt maar een paar knoppen nodig om deze game te spelen, wat het wel laagdrempelig houdt, gezien de rest van de uitdaging die er in zit.

Conclusie

Space Station Sprint is een kleine indie game die het woord 'speedrunners' schreeuwt. Het hele spel bestaat uit een aantal level waarbij je steeds maar een aantal seconden hebt om opdrachten te voltooien. Het is dus een kwestie van herhalen om het beste pad te vinden om alles te kunnen behalen binnen de tijd. Helaas zorgt dit er ook voor dat de game erg repetitief is en je steeds tegen hetzelfde level aankijkt, in dezelfde slechte graphics. De gameplay is in elk geval niet te lastig en je hebt slechts een aantal knoppen nodig om te kunnen spelen.


Score: 55/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page