top of page
  • Foto van schrijverLeon

SpongeBob Squarepants Battle for Bikini Bottom: Rehydrated

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Zitten jullie klaar voor deze review? Aye Aye Kapitein!!! Bij het lezen van deze twee korte zinnetjes moet er uiteraard een belletje gaan rinkelen over welke game ik het ga hebben. Uiteraard gaat dit over SpongeBob Squarepants Battle for Bikini Bottom: Rehydrated. Dit is een remaster, waarvan het origineel al uit november 2003 kwam en speelbaar was op de eerste Xbox. Een echte klassieker dus.

Ik ken de memes, het liedje en de personages, maar een volledige aflevering heb ik nooit gezien. Shame on me, inderdaad. Maar je hoeft niet ‘diep in de lore’ te zitten om het verhaal van de game te kunnen volgen. Plankton heeft een robotleger gemaakt, waarvan hij dacht dat ze hem zouden gehoorzamen. Helaas had hij de hendel op de verkeerde stand staan, waardoor de robots juist niet gehoorzamen.

Op het zelfde moment zitten SpongeBob en Patrick te spelen met speelgoedrobots en bedenken ze hoe leuk het zou zijn om met echte robots te spelen. Patrick doet een robot in zijn magische schelp en nu zouden de volgende dag overal robots moeten zijn. Het onwaarschijnlijke gebeurt. Ja hoor, overal robots. Helaas zijn dit niet erg vriendelijke robots en SpongeBob denkt dat zij daar de schuldigen van zijn. Plankton heeft zichzelf zo ingedekt en laat SpongeBob en zijn vrienden de Battle for Bikini Bottom uitvechten.

Dit alles zit verpakt in een 3D actie-platformer. Een platformer waar je veel bekende figuren uit het SpongeBob ‘universum’ tegen komt. Deze personages vertellen vaak aan het begin van het level wat precies de bedoeling is. Zo kun je de jelly van de King Jelly Fish moeten bemachtigen, een antenne op een dak moeten plaatsen of een grote robot verslaan. Je komt daar uiteraard niet zomaar. Eerst wachten hordes met robots op je die je moet verslaan.

De game is bedoeld voor kinderen, dat merk je ook aan de moeilijkheidsgraad. Die kun je niet instellen, maar moeilijk wordt het nooit. Misschien is het zelfs een beetje te makkelijk, ook voor kinderen. Nu we het toch over kinderen hebben, er zit nog een minpuntje aan de game. Alle gesprekken zijn in het Engels en de ondertiteling ook. Dit zorgt er wel voor dat de grapjes beter overkomen, maar ik vermoed dat jonge kinderen dit niet begrijpen.

Ik had nog een paar plaatjes van de game uit 2003 opgezocht om te zien hoe de game zijn oppoetsbeurt gekregen had. Ik kan hier duidelijk over zijn, de update ziet er fantastisch uit. Ook al heb ik geen aflevering gezien, uit memes en plaatjes kan ik wel opmaken dat de game er ook beter uitziet dan de tv-serie. Ik weet niet of de stemacteurs ook aan de game hebben gewerkt, maar de stemmen zijn on point. Het achtergrondmuziekje is repeterend, maar wel lekker vrolijk.


Conclusie

SpongeBob Squarepants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated is zo’n game waarvan je van te voren vindt dat er geen remaster van hoeft te komen. Maar wanneer je eenmaal met deze kleine tien uur durende game bezig bent, vermaak je jezelf echt meer dan prima. De humor en woordgrapjes zijn minstens zo goed als in de cartoon en de kleuren spatten van je scherm. De game is wel wat te makkelijk, ook voor kinderen.Score: 83/100

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en is digitaal aan te schaffen in de Store voor €29,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page