top of page
  • Foto van schrijverJolina

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake - Review

Alle gekheid op een stokje. Zo zou ik SpongeBob SquarePants het beste kunnen omschrijven aan mensen die het gele sponsje van Nickelodeon niet kennen (bestaan ze überhaupt?). Aangezien ik wel houd van een gekkigheidje, leek het me leuk om mezelf even lekker helemaal in de nieuwe game op te laten zuigen: SpongBob SquarePants: The Cosmic Shake.

Zoals je van SpongeBob verwacht, duurt het niet lang voordat er iets gebeurt waar hij niet op gerekend had. Het is nog niet *1 HOUR LATER* of hij zit in de problemen. Of ja, Bikini Bottom en al zijn geliefde vrienden welteverstaan. Gelukkig is SpongeBob niet de kwaadste en doet hij gelijk zijn uiterste best om zijn fout te herstellen. Samen met Patrick uiteraard, die inmiddels in een soort ballon is veranderd. Weird!


Het mooie aan de game is dat alle voice actors de oorspronkelijke voice actors zijn, die ook de stemmen uit de TV-serie hebben ingesproken. Dat schept gelijk een goede band, het voelt vertrouwd aan. De wereld zelf is gevuld met heel veel kleur. Zowel letterlijk in hoe alles er uitziet, als figuurlijk, door de hilarische karakters en situaties die je tegenkomt.

Helaas voelde de gameplay voor mij minder kleurrijk aan. Het overgrote deel van je tijd, spendeer je aan springen, rondlopen en hier en daar wat relatief simpele combat, die verre van uitdagend genoemd mag worden. Datzelfde geldt overigens voor de puzzelelementen, die in de game verwerkt zijn.


Er zijn wel manieren om iets meer diepgang te vinden hierin, want in de eerste uurtjes leer je wat meer complexe controls voor combat en platforming. Ik vond mezelf echter zelden terug in een situatie waarbij ik hier gebruik van moest maken. Uiteindelijk koos ik hierdoor toch vaak voor de simpele weg: button bashen zonder nadenken. Kan zeker lekker zijn op z'n tijd, maar soms wil je toch net iets meer.

Technisch gezien is SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake best oké. Het ziet er lekker scherp uit en ik ben weinig mankementen tegen gekomen eigenlijk. Ik kwam wel één keer volledig vast te zitten door een bug. Ik moest op een hoge klif cactussiroop uit een cactus zuigen, terwijl ik omgeven was door een omgrenzende swirl en dus niks anders kon dan mezelf over het platform bewegen. Helaas verscheen de actieprompt niet in mijn scherm, waardoor ik de actie helemaal niet kon uitvoeren. Het gevolg was dat ik terug moest naar het hoofdmenu om opnieuw een poging te wagen, maar ik werd vervolgens best een eind terug gezet. Het was dus eerder een KAKtus-moment. Zonde!

Ja, het is hilarisch op z'n tijd. En ja, het heeft zelfs een bepaalde charme. Maar de game heeft me helaas niet op weten te zuigen als een spons. Het tegenovergestelde was vaak waar, ik moest mezelf er een paar keer toe zetten om door te spelen voor deze review. Misschien had ik er niet de juiste stemming voor? Neemt niet weg dat trouwe SpongeBob fans en ook de jongere gamers onder ons er zeker van zullen smullen uiteraard, want SpongeBob, dat is waar de game het echt van moet hebben.


Conclusie

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake excelleert eigenlijk nergens echt in, maar doet ook niet heel veel fout. De som van alle positieve onderdelen uit de game, maken het tot een vermakelijk verzetje. Vooral kinderen en SpongeBob fanaten, die zin hebben om schaamteloos in een nieuw SpongeBob avontuur te duiken, kunnen hier wel van genieten. Een platformergame die niet perse hoogstaand is dus, maar waar je jezelf wel enkele uurtjes hersenloos mee kunt vermaken.


Score: 60/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page