top of page
  • Foto van schrijverLeon

Steven Universe: Unleash the Light - Review

Naast de Game Pass en Playstation Now bestaat er nog een dienst waar je, voor een vast bedrag per maand, de keuze hebt uit verschillende games. Deze is niet zo bekend en enkel te spelen op een Apple device. Ik heb het hier uiteraard over Apple Arcade. En hoewel je mij best wel onder een Apple fan boy mag rekenen, heb ik nog nooit deze dienst geprobeerd of naar gekeken.


Zo weet ik ook niet welke games onder deze dienst vallen. Wat ik wel weet, is dat Steven Universe: Unleash the Light de oversteek van Apple Arcade naar Xbox heeft gemaakt. Eens kijken of een game van een mobile device, bestaansrecht heeft op onze console.

Voor wie het niet weet, en daar hoorde ik zelf ook bij, Steven Universe is een tekenfilmserie die wordt uitgezonden op Cartoon Network. De serie speelt zich af in Beach City, de thuishaven van de Crystal Gems. Zij hebben magische edelstenen op hun lichaam, die ook de kracht geven om speciale wapens te gebruiken, van gedaante te kunnen wisselen, te fuseren met andere Gems en te genezen van verwondingen.

De meeste Gems zijn kwaadaardig geworden en willen de aarde overnemen. Steven Universe is een half mens, half Gem en wil dat voorkomen. Als je denkt, dat ik dat weet doordat ik de serie ben gaan kijken, dan heb je het mis. Dit is een beknopte samenvatting van Wikipedia.

Ik ben dus de game ingestapt zonder voorkennis en wist ook niet wat ik moest verwachten. Het werd mij al snel duidelijk dat Unleash the Light, een vervolg is op een andere Steven Universe game. Hierdoor mis je soms kleine referenties, maar niks om je zorgen over te maken. Je krijgt wel een korte recap wat er in het vorige deel gebeurd is.

De game begint wanneer Steven de nieuwe regels voor Era 3 aan het schrijven is. Yellow Pearson zegt dat er nog twee Light Prisms actief zijn en die moeten worden terug gebracht. Steven wil dat niet vechtend doen en probeert met een goed gesprek dit op te lossen. Uiteraard gaat dit mis en daar begint je avontuur dan ook.

Dit turn-based RPG avontuur ga je met zijn zevenen aan. Tenminste, er zijn zeven playable characters, maar je party is maar voor vier. Je hebt geen keuze in welke characters je mee wilt hebben, de game beslist dit voor jou. Elke karakter heeft zo zijn eigen skills. Steven heeft bijvoorbeeld een schild, maar er is ook iemand goed met water en een ander is weer goed met zijn vuisten.

Met goed getimede aanvallen doe je extra schade en je kan jezelf goed verdedigen met op het juiste moment de knop indrukken. Ook kun je de party zo neerzetten dat degene met het minste health, geen schade op kan lopen of dat je juist meerdere vijanden kan aanvallen met één beurt. Er komt nog een hoop tactiek bij kijken en dat houdt het spannend.

Je kan zien dat de game voor mobiele apparaten ontwikkeld is. Het leveldesign is simpel en overzichtelijk. Wel is het lekker kleurrijk en helemaal in de stijl van de serie. Wat ook zwaar in het voordeel van Steven Universe: Unleash the Light spreekt, is dat de bedenkster heeft meegeschreven aan de game en de stemmen door de originele cast wordt ingesproken.

Conclusie

Op het eerste gezicht lijkt Steven Universe: Unleash the Light, van ontwikkelaar Grumpyface Studios, een wat simpele game die heel erg op de serie leunt. Toch klopt dit niet helemaal en gaat het allemaal wat dieper qua gameplay. Dit kan je alleen maar positief uitleggen, net als de stijl van het spel, schrijfstijl en het voice-acting. Je moet alleen wel van turn-based RPG’s houden, anders gaat het toch wel een zware dobber worden.Score: 77/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page