• Jolina

Storage Expansion Card voor Xbox Series X|S

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Seagate en Microsoft hebben hun superkrachten opnieuw gebundeld. Ditmaal creëerden we de Storage Expansion Card, een krachtige sidekick voor gamers die de gewiekste prestaties van de Xbox Series X|S aankan.

“Seagate is verheugd het voortouw te nemen in de toekomst van gaming. De Seagate-opslaguitbreidingskaart voor Xbox Series X|S biedt extra razendsnelle opslagruimte voor games en repliceert de interne SSD-ervaring van de console.”

— Jeff Fochtman, Seagate Senior Vice President


Meer opslaan. Minder lang wachten.

De nieuwe Seagate Storage Expansion Card voor Xbox Series X|S is ontworpen voor naadloze prestaties en een enorme opslagruimte. Dit is de ideale plug-and-play oplossing voor verwoede Xbox-gamers die hun gamingskills nog willen aanscherpen. Als u dit leest, weet u er meteen alles over:

  1. Gebouwd met een enorme opslagcapaciteit van 1 TB voor al die games die u niet kunt missen

  2. Volledig vanaf nul ontworpen om perfect aan te sluiten bij de piekprestaties van de nieuwe Xbox Series X|S

  3. Integreert rechtstreeks in de Xbox Velocity Architecture om spelers te laten profiteren van snellere laadtijden, Quick Resume, gameomgevingen met meer details en intensere gameplay

  4. De enige opslagupgrade waarop u de allernieuwste Xbox Series X|S-games kunt opslaan (én spelen) en die tegelijk ook de algehele prestaties van duizenden authentieke games voor Original Xbox, Xbox 360 en Xbox One verbetert

  5. Dankzij de plug-and-playfunctionaliteit kunt u de kaart eenvoudig loskoppelen om uw games overal te spelen

Hoe installeer ik de Storage Expansion Card?

Heel eenvoudig! Verwijder gewoon de beschermende houder en plaats de kaart in de hiervoor bestemde opslaguitbreidingspoort aan de achterzijde van de Xbox Series X|S-console. Na enkele seconden wordt op het scherm gemeld dat de Expansion Card klaar is om te gamen.

Als ik over meerdere Storage Expansion Cards beschik, kan ik ze dan hot-swappen om games op andere kaarten te spelen?

Ja. Als uw favoriete game zich op een andere kaart bevindt, verwijdert u gewoon de huidige kaart en sluit u uw andere kaart gewoon aan. Daarna hebt u alleen nog maar de schijf van de game of het Xbox Live-account van de game-eigenaar nodig en u kunt beginnen te gamen.

Werkt de kaart ook op andere Xbox Series X|S-consoles dan die van mij?

Natuurlijk! Storage Expansion Cards kun u overal mee naartoe nemen in een beschermende houder. Sluit uw kaart gewoon aan op een gastconsole en meld u aan met uw Xbox Live-account of plaats de schijf van de game die u wilt spelen, voor volledige toegang tot uw gamebibliotheek.

Verlies of win ik prestaties in vergelijking met die van de interne opslag van mijn console?

De Storage Expansion Card is samen door Seagate en Xbox gemaakt om dezelfde topprestaties te bieden als de interne SSD van de console, voor een gestroomlijnde gamebeleving.

Werkt deze kaart ook op mijn Xbox One of PC?

Nee. De Storage Expansion Card werkt exclusief met de Xbox Series X|S-console voor geoptimaliseerde compatibiliteit en gameplayprestaties.

Ik heb een externe HDD en SSD van mijn Xbox One. Werken die apparaten met Xbox Series X|S? En Kan ik ze gebruiken in plaats van de Storage Expansion Card?

Ja en nee. Dat zit zo... Ja: op de Xbox Series X|S kunnen uw externe HDD en SSD Game Drives worden gebruikt om duizenden klassieke Original Xbox-, Xbox 360- en Xbox One-games te spelen en kunnen ze ook dienstdoen als gamebibliotheken met hoge capaciteit voor Xbox Series X|S-games. Nee: voor games die voor Xbox Series X|S zijn geoptimaliseerd, is de Xbox Velocity Architecture vereist. Wanneer u zin hebt om die games te spelen, brengt u ze gewoon over van uw externe HDD of SSD naar uw interne SSD of Storage Expansion Card.


Als ik op de interne schijf van mijn Xbox en Storage Expansion Card geen vrije ruimte meer heb, kan i kdan nog steeds games installeren op een grote externe schijf?

Uiteraard. U kunt uw externe, via USB aangesloten HDD of SSD gebruiken als een gamebibliotheek om uw volledige verzameling Xbox-games te installeren en te bewaren, van alle klassieke games tot de nieuwste titels die geoptimaliseerd zijn voor Xbox Series X|S. En als u een van uw Xbox Series X|S-games niet wilt verwijderen, verplaatst u die game gewoon van uw interne SSD of Storage Expansion Card naar uw gamebibliotheek om ruimte vrij te maken voor uw volgende game.

Hoe werkt de Storage Expansion Card voor games op schijven en voor digitale games?

Wanneer u een game start die vanaf een schijf is geïnstalleerd, vraagt de Xbox Series X|S om eerst de schijf in de console te plaatsen voordat u kunt beginnen te spelen. Vergeet dus niet uw schijf mee te nemen als u bij vrienden gaat gamen op Xbox. Als u een digitale versie van uw game hebt gekocht in de Xbox Store, moet u zich aanmelden met het Xbox Live-account waarmee u de game hebt gekocht.

Kan ik op de Storage Expansion Card ook Original Xbox-, Xbox 360- en Xbox One-games spelen?

Ja. De Xbox Series X|S is achterwaarts compatibel met duizenden Original Xbox-, Xbox 360- en Xbox One-games. U kunt uw klassieke games vanuit uw externe gamebibliotheek spelen of profiteren van de Xbox Velocity Architecture-prestaties door ze vanaf uw Xbox Series X|S SSD of Storage Expansion Card te spelen.


Bron: Seagate Nederland

De Seagate 1TB Expansion Card voor de Xbox Series X en S staat in een grote Amerikaanse webshop voor de prijs van 220 dollar. Microsoft heeft zelf nog geen prijs bekendgemaakt.

Recente blogposts

Alles weergeven