• Leon

Stubbs the Zombie in Rebel without a Pulse - Review

Wat is dat toch met al die games die opnieuw uitgebracht worden? Vaak is het een snelle cash-grab waar alleen de uitgevers beter van worden.


Nu is er met Stubbs the Zombie wel wat anders aan de hand voor mij. Zo kwam deze game op consoles alleen uit in 2005 op de Xbox. Omdat ik pas in 2017 mijn eerste Xbox console kreeg, is dit een uitgelezen kans om de game aan de tand te voelen.

De game speelt zich af in 1959 in de stad Punchbowl. Deze stad is in die tijd de stad van de toekomst. Zo word je bediend door robots, heb je vliegende auto’s en is er geen criminaliteit. Maar precies op het stukje land waar Punchbowl gebouwd is, ligt Stubbs rustig in zijn graf. Dus toen de feestelijke opening was, ging Stubbs eens een kijkje nemen. Zo goed beviel dit blijkbaar niet, want al snel zet je je tanden in de eerste mensen die je tegenkomt.


Hetgeen waar je naar toe werkt in de game is een beetje onduidelijk voor mij. Je bent rondjes aan het rennen in de stad waarbij je iedereen wilt omturnen in een zombie. Dit doe je door het brein te eten of gewoon de mensen tot moes te slaan. Hierna staan ze weer op en kun je ze toevoegen aan jouw leger van zombies. Verder kom je nog wel in andere gebieden, zoals het platteland en een grote dam.

Punchbowl kun je niets anders dan een lege stad noemen. Wat dan opvallend is, is dat er wel genoeg politie rondloopt. En dat voor een stad zonder criminelen. Op een gegeven moment kom je meer vijanden tegen dan alleen de politie. Ook wetenschappers en hillbilly’s worden vijanden van Stubbs. Ach ja, hoe meer vijanden hoe meer brains to eat zullen we maar zeggen.


De graphics zijn gelukkig wel naar 2021 gebracht en niet blijven hangen in 2005. Het heeft een nieuw laagje verf gekregen. Toch zie je aan het stijltje dat het wel een flink oudere game is. Een zombie heeft natuurlijk niet veel te vertellen, maar er zijn wel soms gesprekken tussen mensen onderling. Dit is vaak erg grappig en zeker niet altijd politiek correct.

De gameplay van Stubbs the Zombie is wel heel simplistisch gehouden. Met één knop val je aan, met de ander eet je hersens en met de laatste laat je scheten om je vijanden te doen kokhalzen en stil te laten staan. Met de lengte van de gaskamers zit het wel redelijk, een uur of zeven heb je nodig om dit uit te spelen. Lang zat voor een game als dit, als je het mij vraagt. Het zou veel sneller moeten kunnen, want er is een achievement om de game in twee uur uit te spelen.


Conclusie

Stubbs the Zombie is een remaster waar weinig mensen van te voren van hadden bedacht dat ze die nog wilde spelen. De gameplay is wat saai te noemen en de graphics hebben wel een nieuwe laag gekregen, maar zijn toch verouderd.


Het geluid is redelijk te noemen, niet bijzonder maar ook zeker niet slecht. Al met een matige game voor wat je gewend bent in 2021. Maar ben je opgegroeid met Stubbs, dan is het misschien nog wel leuk voor nostalgische redenen.


Cijfer 53/100


Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven