top of page
  • Foto van schrijverJolina

Super Destronaut DX-2 - Review

Super Destronaut DX-x is de tweede game in een serie, na Super Destronaut DX, die een poging doet de ultieme klassieker Space Invaders in een modern, kleurrijk jasje te steken. Net als in Space Invaders, moet je met je ruimteschip aliens uit de lucht knallen. BAM!

Super Destronauts DX-2 heeft verschillende gamemodes, die allemaal met een eigen uitdaging komen. Via de challenges loop je zes werelden door met elk vijf levels, waarin de moeilijkheidsgraad steeds wat wordt opgeschroefd. Je hebt hier ook te maken met een combinatie van verschillende stijlen.

Via Arcade kun je deze stijlen los terug vinden. Zo heb je de classic mode, waarbij je met drie levens zoveel mogelijk punten bij elkaar moet verzamelen door aliens kapot te schieten. In de time modes doe je dat in principe ook, maar heb je een beperkte hoeveelheid tijd om het einde van het level te behalen.


In bullet mode heb je juist weer een beperkte hoeveelheid kogels. Dit lijken minimale verschillen, maar het is wel degelijk van invloed op de strategische keuzes in de gameplay. Daarnaast zorgt het voor een leuke portie variatie. En dan heb je nog hardcore mode... De term verklapt al een beetje wat je hier te wachten staat.

Tijdens de gameplay zijn er een aantal elementen waar je jouw ogen als een havik op gericht moet hebben. Ten eerste zijn er verschillende aliens, met specifieke aanvallen. Er wordt van alles op je af geschoten, van kleine shotgun-achtige kogelpatronen tot rakketten die je blijven volgen. Als je wilt weten welke alien je gaat overspoelen met een kogelregen, dan is het slim om op de witte vierkantjes te letten. Daar wordt de volgende alien die wat gaat afvuren namelijk mee gemarkeerd.


Sommige neergeschoten aliens laten een soort geestversie van zichzelf naar beneden dwarrelen. Let er op dat deze je schip niet raken, want je verliest er levens door. En blijft ook opletten of je geen witte pijlen ziet in de onderste rand van het scherm. Dit betekent dat er aliens van onder af het speelveld gaan betreden. Lekker rustig aan in de onderste rij verblijven en alles boven je op afstand houden is dus een tactiek die niet overal gaat werken!

Dan zijn er ook nog battlecruisers, grotere voertuigen die horizontaal door de bovenkant van het speelveld bewegen. Als je deze kapot weet te schieten, laten ze krachtige power-ups vallen die jouw aanvallen (tijdelijk) een behoorlijke boost geven. Handig!


Hoewel Super Destronaut DX-2 een moderne ode is aan het klassieke Space Invaders, ziet het er met de huidige graphics prima uit. Vooral de kleuren spatten van je scherm en zijn een prima verbetering. Hier en daar kan de hoeveelheid kleur en beweging overweldigend overkomen, want ook de gerasterde achtergrond beweegt. Maar dat is uiteraard precies de bedoeling van deze game, om je uitdaging te bieden en er voor te zorgen dat je volledig gefocust moet zijn op die specifieke elementen in de game die er echt toe doen.

Hoewel er redelijk wat variatie in de gamemodes en bijbehorende gameplay te vinden is en de challenges beloond worden met een bronzen, zilveren of gouden beoordeling, weet de game je niet heel erg lang vast te houden.


In eerste instantie ben je nog wel bereid om je eigen score een keer te verbeteren, maar dat houdt al vrij snel daarna op. Bij mij persoonlijk dan in ieder geval. Misschien hadden leaderboards of iets dergelijks de replay waarde nog wat kunnen verhogen.


Conclusie

Is Super Destronaut DX-2 een geslaagde poging om de gedachten terug te brengen naar Space Invaders? Ja hoor, al zal dit in verhouding nooit kunnen tippen aan hoe groot deze klassieker destijds was. Brengt de game iets unieks en hoogstaands? Nee, dat niet. Het is een leuk, kleurrijk en uitdagend tussendoortje waar je helaas niet lang in zult blijven hangen. Zeker niet gezien het feit dat je binnen 30-45 minuten ook de volledige 1000G aan je profiel ziet worden toegevoegd.


Super Destronaut DX-2 is digitaal aan te schaffen via de Store voor €4,99 (en is momenteel nog ongeveer twee weken met €1 korting aan te schaffen).


Score: 63/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page