top of page
  • Foto van schrijverLeon

Super Sami Roll - Review

Hoewel mijn eerste console, die echt van mij alleen was, de NES was, ben ik toch niet bij Nintendo blijven hangen. Ik werd ouder en de eerste PlayStation was veel stoerder om te hebben dan de Nintendo 64 in de brugklas. Wat moest je nou met die al die vrolijke kleuren en ‘kiddy’ games? Nee, dat was niet meer wat ik wilde en eigenlijk is dat in de jaren daarna ook niet meer teruggekomen.

Toch is mijn beeld daarvan de afgelopen tijd wel wat bijgesteld. Ik zie echt wel dat onder die felle kleurtjes een geweldige game kan zitten. Maar om nu een Switch te kopen, dat krijg ik er niet door bij mijn vrouw. Daarom wil ik soms wel eens een game proberen die lijkt op een Nintendo game. Zo zag ik de trailer van Super Sami Roll van ontwikkelaar Sonzai Games en wist dat ik die wilde spelen.


Het verhaal van Super Sami Roll is net zo diepgaand als de gemiddelde Mario game. Jij speelt als Sami, een kleine dinosaurus, die samen met zijn vriendin Vera naar het strand gaat. Daar komt de ‘evil’ Albert VII die je vriendin Vera ontvoert. Sami laat dit natuurlijk niet gebeuren en gaat zijn vriendin achterna om haar te redden.

Hoe probeer je haar dan te redden, vraag je jezelf misschien af. Nou, dat wordt eigenlijk in de titel al verraden. Door te rollen natuurlijk! Je rolt door vrolijke, kleine, diverse en afgebakende wereldjes waar je als je alles goed doet, vaak binnen twee minuten wel klaar bent. Daarnaast krijg je al snel wat extra moves om jezelf over obstakels heen te krijgen. Deze platformer klinkt simpel en zo ziet het er ook uit, maar schijn bedriegt.


Want wat kan het soms pittig zijn. Je rolt gemakkelijk naast het parcours en als je dat zelf niet doet, dan word je wel geholpen door vijanden. Ik moet ook eerlijk zijn, want ik heb de game op de makkelijke stand gespeeld. Als je op een moeilijkere graad speelt, moet je muntjes verzamelen. Ieder muntje geeft je een seconde extra om binnen de tijd het einde te halen. Maar met tijdsdruk kan ik niet echt omgaan.

Zoals gezegd, ziet de game er met zijn felle kleuren en leuke art-style goed uit. Ook het geluid is meer dan prima te noemen. Vrolijke deuntjes op het moment dat het kan en meer duistere klanken als het wat moeilijker wordt. De controls zijn simpel, maar doeltreffend. Wel is het zo dat je af en toe blijft haken achter platforms. Daar had het wel wat strakker gekund.


Conclusie

Super Sami Roll is leuke game om het jaar mee te starten. De vrolijke, felle kleurtjes en diverse werelden zorgen ervoor dat je het blijft spelen. Ook de gameplay is lekker simpel. Vergis je echter niet in de moeilijkheidsgraad! Die kan zelfs op de makkelijkste graad als pittig worden ervaren. Heel lang is de game niet, binnen een uur of vijf ben je er wel doorheen met alle misstappen die je maakt.


Score: 79/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page