• Jolina

Tetris Effect: Connected - Review

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021

Er zijn een aantal game klassiekers waar een hoop van ons groot mee zijn geworden. Zo ook Tetris. De oorspronkelijke game kwam uit in 1984 en is van Russische origine. Zelfs je ouders en grootouders zijn bekend met het verslavende effect dat Tetris op je kan hebben. Je verzuipt gewoon in die vallende blokkenpatronen.


Moet je daar nog wel aan komen dan? Moet je iets wat perfect is nog wijzigen of aanvullen? Met Tetris Effect: Connected kregen Xbox Series X|S eigenaren vanaf de console launch een titel in handen die geoptimaliseerd is voor de next-gen.

Tetris Effect: Connected biedt je, naast de klassieke gamemodes, ook een erg toffe multiplayer ervaring. Hierin heb je drie opties: Connected, Score Attack en Zoned Battle. Alle varianten kun je daarnaast in lokale of online (met vrienden of randoms) multiplayer spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de titel van de game doet zijn naam eer aan. Het verbindt alle liefhebbers van het spelletje met elkaar.

De titel van de game geeft ook het paradepaardje van de co-op mogelijkheden weer. In Connected probeer je met twee andere spelers een AI te verslaan. Er gebeurt ondertussen van alles om de uitdaging groter te maken.


Eens in de zoveel tijd komen de drie spelborden samen tot één groot speelveld, worden er onstabiele blokken naar beneden gegooid, zijn er ineens reuzeblokken die je moet verwerken of worden er vreemde lijnen, van reeds gelegde blokken, uit het speelveld verwijderd. Je moet flexibel zijn om hier mee om te kunnen gaan.

Tetris Effect: Connected biedt naast het zeer vermakelijke co-op gedeelte, een audiovisiele ervaring om u tegen te zeggen. De beats matchen perfect bij de game mode, die je overigens zelf kunt kiezen naar jouw mood. Heb je zin in een ontspannen blokje leggen? Geen probleem. Uiteraard kun je ook voor de meest hectische gamemodes gaan als je in bent voor een echte uitdaging.


Het enige nadeel dat ik aan de game kon ontdekken, is dat er soms net iets te veel visuele prikkels uit de kast worden getrokken. Als je niet helemaal goed in staat bent te focussen en deze effecten te negeren, dan kan het zijn dat het hier en daar tot wat overprikkeling leidt.

Conclusie

Tetris Effect: Connected is wat mij betreft de beste variant van de goude oude klassieker Tetris die er momenteel beschikbaar is. De game heeft in zijn visuele effecten en bijbehorende audio twee enorm sterke punten en biedt daarnaast enorm veel plezier en uitdaging in een sterke multiplayer.


Hoewel dit niet de game is die de release van de Series X|S gaat maken of kraken, is het absoluut een pareltje die je niet mag laten liggen. Zeker niet als je Xbox Game Pass abonnee bent, dan speel je hem namelijk gratis met je abonnement.

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 90/100

Recente blogposts

Alles weergeven