top of page
  • Foto van schrijverJolina

Teufel CAGE ONE - Review

Mijn oren flapperen nog van de Teufel ZOLA Gaming Headset, welke ik recent getest heb. Nu worden we door Teufel alweer in de watten gelegd, dit keer om de gloednieuwe Teufel CAGE ONE gaming headset te testen. Het mag duidelijk zijn dat Teufel zich serieus in de markt aan het zetten is met gaming hardware. Top!

Laten we beginnen bij het begin, de inhoud van de doos die we van Teufel hebben ontvangen. De doos zelf is, zoals we kennen van Teufel, volledig gemaakt van karton. De kwaliteit zit echter in de binnenkant. Een laag schuimrubber beschermd de hardware tegen stoten en daaronder bevindt zich de main unit, netjes verpakt in het kenmerkende Teufel wrapping papier.


Behalve de main unit met kabel, vind je in de doos een quick start guide, de microfoonarm met microfoonbeschermer en een extra lange adapterkabel, die ook een splitter heeft voor microfoon en sound om te gebruiken op PC. En eigenlijk is alles plug & play, dus dat is supersimpel in gebruik. Je plugt gewoon de 3.5mm kabel in je Xbox controller en gaan met die banaan!

De headset is volledig gemaakt van hard kunststof. Voor deze review hebben we de Night Black variant mogen uitproberen, maar de CAGE ONE is ook beschikbaar in Light Grey. De oorkussens en het middelste gedeelte van de binnenkant van de hoofdband, zijn afgewerkt met een soort foam. Ik moet zeggen dat ik het wel een stoer uiterlijk vind, zeker in de kleurencombinatie met zwart en rood.


Als je de oorkussens zacht indrukt, duurt het even voordat de neutrale stand weer terug is bereikt. Het voelt redelijk zacht aan, al kan ik me bij lang en/of frequent gebruik goed voorstellen dat er snel wat scheurvorming optreedt in het buitenste laagje. Daarnaast voelen de oorkussen snel wat plakkerig aan. Lastig als je het angstzweet snel op je oren hebt staan.

De hoofdband is verstelbaar in grootte, door deze net boven de oorkussens uit te trekken tot de gewenste stand. De oorkussens kunnen daarnaast ook nog een beetje horizontaal in de gewenste stand gedraaid worden. Hierdoor past de main unit eigenlijk op bijna ieder hoofd. Wel moet ik zeggen dat de oorkussens vrij krap zijn, af en toe voelde ik de rechterkant een beetje knellen aan de onderkant van mijn oor. Belangrijk dus om de headset even goed te positioneren.


De microfoon wordt simpelweg ingeplugd in de main unit en heeft een flexibele arm om deze in de juiste positie te krijgen ten opzichte van je mond. Het valt me op dat de arm wel wat kort lijkt, maar op functioneel gebied heb ik hier geen knelpunten mee ervaren. De overige kabels zijn stevig gecoat met een stoffen buitenlaag, zonder dat ze hierdoor minder flexibel zijn. Op de kabel bevindt zich overigens ook een kleine remote control om het geluidsniveau aan te passen en je mic te (un)muten. Mede door het gebruikte materiaal, voelt de headset ontzettend licht aan. Dat vind ik persoonlijk altijd wel prettig.

Naast draagcomfort, is de geluidskwaliteit natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een headset. En ik moet zeggen dat je daar met Teufel eigenlijk niet bij kunt mis grijpen. Hoewel de headset behoorlijk low-budget is met een adviesprijs van €79,99, is de geluidskwaliteit die uit de 40mm lineaire HD-luidsprekers komt, prima. Met mooie, diepe bass tonen, is de headset ideaal voor gamen.


Daarnaast zijn ook de hogere tonen van prima kwaliteit en ondanks dat je geen écht surround geluid hebt, wordt het geluid toch virtueel gelokaliseerd vormgegeven, waardoor je bijvoorbeeld in shooters best een goed idee krijgt van waar naderend gevaar dreigt.

Ook de microfoon is van prima kwaliteit. Je kunt deze headset gemakkelijk gebruiken in een party of zelfs werk gerelateerd, als je weer een online meeting hebt. Liever even niet kletsen, maar gewoon genieten van een lekker muziekje? Ook dat kan, want je kunt de microfoonarm gewoon even uitpluggen.


Conclusie

Ja, er zijn wellicht wat concessies gedaan in de kwaliteit van het materiaal van deze headset om de prijs laag te houden, maar dit heeft als bijkomend voordeel dat de headset heerlijk licht is. Daarnaast krijg je voor de prijs van €79,99 prima kwalitatief geluid. Als jij op zoekt bent naar een relatief goedkope headset met goed geluid en veel gebruiksgemak, of wellicht een headset die je veilig en vertrouwd aan je kinderen kunt geven, dan zit je met de Teufel CAGE ONE absoluut goed. De headset kan namelijk prima tegen aan stootje en is nog eens veelzijdig ook.Score: 80/100

Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever. De Teufel CAGE ONE is beschikbaar voor €79,99. Interesse? Bestel 'm hier!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page