• Lotte

The Falconeer - Review

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Onlangs heb ik Feather mogen reviewen – dus volgens het team was The Falconeer een leuke vervolgstap. Qua stijl heeft het wel wat weg van Sea of Thieves. Het grootste verschil is dat het niet op een schip plaats vindt maar (hoog) in de lucht. Kort samengevat gaat Falconeer over vliegende gevechten op gigantische oorlogsvogels. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best onder de indruk was van de YouTube-fimpjes. De vraag is alleen of ik nog steeds zo onder de indruk ben na daadwerkelijk spelen van deze game.

The Great Ursee van The Falconeer, waar de archipels schaars verspreid liggen over een uitgestrekt stuk oceaan, is de thuisbasis van in oorlog verstrengelde facties, piraterij en gespannen handelsbetrekkingen.


Wanneer je voor de eerste keer deze wereld binnentreedt, is er maar weinig bekend over de mensen die erin leven en van hun cultuur. Het bestaat uit heel veel water. Echter is het duidelijk dat de verschillende eilanden en hun bewoners een schat aan geheimen met hun meedragen.

Terwijl je rondvliegt op de rug van enorme vogels met best imposante wapens, ontrafel je langzamerhand de geheimen van The Great Ursee. Er zijn verschillende missies die je kunt uitvoeren in The Falconeer, waaronder het afleveren van verhandelde goederen en natuurlijk het veroveren van de vijandelijke bolwerken.


Een groot pluspunt van deze game: dit doe je niet vanuit een perspectief, maar vanuit de perspectieven van de leden uit verschillende facties. Op deze manier ontdek en leer je steeds meer over de achtergrond van deze game en begijp je op een gegeven moment waarom bepaalde dingen simpelweg gewoon zo zijn.

De game ziet er adembenemend uit. Het was voor mij echt een plezier om mij te bevinden in deze wereld. Daarbij was het vliegen in The Falconeer ook prettig. Het voelde als zo veel meer dan jezelf bevinden in een vliegtuigje wat toevallig gemaakt was van veren. De vliegelsagen, de snelheidsopbouwende afdalingen die er voor zorgden dat je andere moves kon doen. De gracieuze beklimmingen tot hoog in de lucht om alles overzichtelijk te maken zorgde voor een opvallend realistisch vogelgevoel. Zo vrij als een vogel - alleen dan anders.


Helaas was dit alleen niet altijd even ideaal, aangezien je niet de tijd hebt om zo gracieus als wat te zijn. Een voorbeeld hiervan is tijdens the heat of the moment in een gevecht. Het beperkte aantal moves zorgen er voor dat de game niet altijd even lekker loopt. Vooral niet tijdens de battles. Terwijl ik juist het idee had dat dat je met een vogel gebruik zou kunnen maken van zijn of haar behendigheid en snelheid. Het gevolg hiervan was dat ik soms meer het idee had dat ik in gevecht was met de vogel zelf dan met mijn vijand. Zo voelden de missies ook een beetje aan.

Echter waren de beperkingen van de vogel in deze game niet eens mijn grootste irritatiepunt. Dat is het gebrek aan voldoende checkpoints. Het gevolg hiervan was dat ik meerdere malen belangrijke stukken opnieuw moest uitvoeren, inclusief de cinametics en verhalen die er bij verteld worden. Want sure, het achtervolgen van een schip is helemaal prima terwijl je één of misschien twee keer het dialoog aan hoort… Maar na de derde of de vierde keer kwam het echt mijn strot uit. Het gevolg hiervan was dat ik maar slecht in de game kwam, aangezien ik vrij snel een andere game opstartte.


Conclusie

Het concept van The Falconeer is oprecht super. Het vliegen door de lucht, het verkennen van de archipel, het ondervinden van de verschillende weersomstandigheden en het ontdekken van de prachtige oriëntatiepunten. Echter is dit ook wel een beetje een nadeel. Er wordt namelijk veel tijd gespendeerd aan het reizen door lege ruimte met weinig extra afleidingen.


Juist omdat deze wereld zo groot is, zou er ook ruimte kunnen zijn voor extra missies die je bezig houden tijdens de vele reizen door de lucht. Het is zo jammer dat aan een plek die zo rijk is aan een hele interessante geschiedenis, het ontbreekt dingen om te doen. De game heeft mij wel eventjes bezig gehouden, maar de The Falconeer had zo veel meer kunnen zijn...Score: 70/100

De game is beschikbaargesteld door de uitgever en is in de Store verkrijgbaar voor € 29,99.

Recente blogposts

Alles weergeven