• Lotte

The Outer Worlds: Murder on Eridanos - Review

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


The Outer Worlds ís één van de beste shooters die ik in de afgelopen jaren heb mogen spelen. Want oh, oh... Wat heb ik toch een hoop plezier beleefd aan deze game. Eind vorig jaar is de eerste DLC, Peril on Gorgon, uitgekomen.


Nu is het tijd voor de tweede, genaamd Murder on Eridanos. Helaas moet ik dit bericht wel een beetje brengen met een stukje weemoed, aangezien Murder on Eridanos de laatste DLC zal zijn voor The Outer Worlds. Daarom voelt deze DLC aan als een warm welkom terug in deze mooie kleurrijke wereld.

Mits je al wat tijd hebt zitten in The Outer Worlds, is het het opstarten van Murder on Eridanos een piece of cake. Je moet namelijk voldoen aan aantal voorwaarden. Zo is het aan te raden dat je pas met deze DLC begint als je level 30 of hoger bent én je mag, net zoals met Peril on Gorgon, niet al begonnen zijn aan de aller-laatste missie van The Outer Worlds.

Ada, de trouwe boordcomputer van het ruimteschip, is een groot fan van The Terror of Monarch. Terwijl je samen met haar de nieuwste aflevering aan het kijken bent, wordt de uitzending abrupt onderbroken door een belangrijk nieuwsbericht - Halcyon Helen, de protagonist van The Terror of Monarch is vermoord!


Vrijwel gelijk na het einde van het nieuwsbericht word je gebeld door de hoteleigenaar waarin Helen verbleef. De moord moet namelijk opgelost worden voordat de nieuwe soda gelanceerd wordt. Oftewel: er staat heel wat op het spel.

Naarmate je achter steeds meer feiten komt betreft de moord op Helen, kom je er achter dat er heel veel meer aan de hand is. Zoals de lancering van die nieuwe soda, conflicten betreft sponsors, een gestolen koe en heel veel meer.


Dit is natuurlijk allemaal gehuld in het satirische jasje van The Outer Worlds. Iets wat deze game juist zo leuk maakt.

De lengte van deze DLC betreft ongeveer 10 uur. Iets meer dan Peril on Gorgon. Ik heb niet echt het idee dat het specifiek komt doordat er heel erg veel meer te doen is, maar juist omdat je met vele NPC's moet praten om op deze manier de moord te kunnen ontrafelen.


De hoeveelheid aan Side Quests is naar mijn mening wel echt minimaal - en juist het doen van Side Quests geeft een game een soort van extra dimensie. Hierdoor creëer je namelijk de mogelijkheid om te komen op plekken waar je anders nooit zou komen.

Eindoordeel


Ondanks de matige hoeveelheid aan extra side quests, vond ik het wel erg fijn om weer eens terug te mogen keren in de wereld van The Outer Worlds. Aan de ene kant had ik er meer van verwacht, aangezien het natuurlijk wel de laatste DLC is. Qua gameplay is er niks veranderd, dus je kunt deze DLC puur zien als een extra aantal uur in deze prachtige mooie kleurrijke wereld van The Outer Worlds!


Eindcijfer: 8.5/10

Deze DLC is beschikbaar gesteld door de uitgever en is te koop in de Store voor €14,99.

Recente blogposts

Alles weergeven