top of page
  • Foto van schrijverJolina

The Pedestrian - Review

Onaangekondigd kwam er vandaag ineens een nieuwe game uit op Xbox, die ook nog eens gelijk beschikbaar bleek te zijn via Xbox Game Pass. Win-win! We hebben daarom gelijk de benen gestrekt om er mee aan de slag te gaan en jullie met deze review meer over de game te kunnen vertellen.

The Pedestrian is een puzzelgame van weinig woorden. Zonder enige uitleg, begint de game eigenlijk gelijk vanaf het moment dat je hem opstart. Je kiest een mannelijk of vrouwelijk karaktertje en je beweegt met de linker stick om op weg te gaan. Dat karaktertje is simpel in vormgeving, eigenlijk zoals je gewend bent van het stoplicht bij een oversteekplaats. Simpel maar duidelijk.


Je beweegt je door een wereld heen of eigenlijk achter een wereld langs, alsof je door de muren kunt gaan. Tot dat je bij een aantal borden terecht komt, een soort verkeersborden. Dit zijn de puzzels die je moet oplossen om verder te komen in de game.

In het begin is dit allemaal vrij simpel en hoef je alleen maar te springen met de A-knop en te bewegen met de linker stick. Uiteindelijk kom je ook bij puzzels terecht die je, door op de Y-knop te drukken, kunt aanpassen. Zo moet je borden omwisselen van plaats en ze op de juiste manier met elkaar combineren om verder te kunnen. Je koppelt een trap aan een trap, een deur aan en deur et cetera.

De complexiteit van de puzzels wordt steeds groter. Je krijgt meer borden te zien en ook de gameplay elementen worden complexer. Zo worden er allerlei hendels, switches en liften toegevoegd die jou kunnen helpen om verder te komen. De besturing kan soms een beetje onhandig zijn. Toetsenbord en muis lijken voor deze game de meest gemakkelijke besturing, maar ook met een Xbox controller is het op zich goed te doen. Er zit immers weinig haast of tijdsdruk achter, je kunt dus lekker op je gemak doen.


Wat betreft graphics is er waarschijnlijk meer tijd en energie gestopt in de achtergronden en omgevingen dan in het daadwerkelijke speelveld, wat dus uit simpele borden bestaat. Je ziet echt van alles voorbij komen, van dozen tot buizen, trappen en veel meer. Alles is prachtig en kleurrijk vormgegeven. Grafisch ziet het er zelfs best oké uit, die achtergrond. Een bijzonder concept eigenlijk.


Conclusie

Als je houdt van een prikkelende puzzelgame dan kan ik je The Pedestrian zeker aanraden om eens te proberen. Hoe simpel de vormgeving ook is, het sprak me zeker aan. De luchtigheid en speelsheid druipt er vanaf en het niveau van de puzzels wordt op een goede manier opgevoerd. Er is voldoende oog en aandacht geweest om er met de levendige achtergronden en omgevingen een unieke twist aan te brengen. Met een Xbox Game Pass abonnement speel je de game zelfs helemaal gratis. Daarin heb je dus helemaal niks te verliezen, behalve misschien je tijd.


Score: 78/100

The Pedestrian is gratis beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page