The Sims 4: Interieurdesigner Game Pack - Review
The Sims 4 is een game die erg goed onderhouden wordt door EA. Met enige regelmaat komen er diverse DLC's uit. Van game packs tot expansion packs, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Zo hebben we een tijdje terug het Paranormal Activity Stuff Pack onder de loep genomen.
Het Interieurdesigner Game Pack is de laatste toevoeging aan de game. Naast een behoorlijke hoeveelheid extra meubels en accessoires, heb je hierin nieuwe carrièrekansen waarbij je andere Sims helpt hun huis te renoveren, pimpen, stylen, you name it. Klinkt tof, toch?

Laten we eerst eens kijken naar de nieuwe items uit het Interieurdesigner Game Pack. Hierin zitten een aantal dingen voor de Create a Sim mode, waaronder nieuwe kapsels, tops, broeken, schoenen accessoires en meer, zoals je ziet in de voorbeelden hieronder. Leuk, maar niet waar je dit specifieke Game Pack voor koopt natuurlijk.

In de Build/Buy mode vinden we het grootste aantal nieuwe items terug dat er tot nu toe in een Game Pack heeft gezeten (zie enkele voorbeelden in de afbeelding hieronder) en dat is op zich wel logisch, gezien het thema er van. Je wilt natuurlijk in stijl renoveren!
De specifieke items zijn heel makkelijk te herkennen aan het icoontje. Je kunt ook voor een volledige 'Styled Room' kiezen, waarin je alles al compleet hebt. Maar dat geeft toch geen bouwplezier, wel? Het is veel leuker om zelf al die kleine details goed met elkaar te laten matchen, als een echte stylist. En daar helpen die grote hoeveelheid nieuwe items natuurlijk enorm bij.

Behalve die grote hoeveelheid nieuwe items, zijn die nieuwe carrièrekansen natuurlijk de hoofdmoot van deze DLC. In een nieuwe of bestaande save game, kun je jouw Sim een carrière als interieurdesigner geven, waarbij je opdrachten van andere Sims aan neemt.
Zodra je dit doet, krijg je een datum en tijdstip door waarop jouw Sim paraat moet staan en kun je jezelf mentaal gaan voorbereiden. Zodra je aanwezig bent op de crime scene, is het belangrijk in gesprek te komen met je opdrachtgever(s). Door ze vragen te stellen hun voorkeuren, mood boards te bekijken en samen inspiratie op te doen, krijg je uiteindelijk drie likes en dislikes boven water. Dit is jouw startpunt voor de renovatie die op je schouders rust.

Hoe beter je hebt geluisterd naar de voorkeuren van jouw opdrachtgever, hoe groter natuurlijk de kans dat hij of zij na afloop tevreden is. Zijn er specifieke interesses? Voorkeuren voor kleuren of stijlen? En zijn er specifieke voorwaarden gesteld aan de renovatie?
Bij sommige opdrachten mag je nadrukkelijk geen uitbreiding doen op het huis, bij anderen juist wel. Heb je voldoende informatie, dan stuur je de opdrachtgever weg, zodat jij vrij baan hebt om te renoveren.

Het eerste wat je dan moet doen, is het nemen van foto's van de oorspronkelijke situatie. Deze leg je achteraf natuurlijk naar de foto's van de situatie na renovatie, zodat de verschillen helder en duidelijk zijn. Wanneer je de opdrachtgever(s) oproept om terug naar de woning te komen, kun je er voor kiezen een soort onthulling tafereel, waarbij jouw Sims de renovatie vol trots toont aan de bewoners van het pand.
Afhankelijk van hoe goed het matcht met hun voorkeuren en de gestelde eisen, krijg je hierna een beoordeling, die van invloed kan zijn op jouw reputatie als designer en je carrière niveau kan opkrikken.

Dat klinkt allemaal vrij tof, maar in de praktijk voelde dat toch wat oppervlakkig. Zo krijg je bij het uitvragen van de voorkeuren van je opdrachtgever maximaal drie voorkeuren uit hen gepeuterd. Dat kan behulpzaam zijn, maar soms gaat het niet verder dan "ik hou niet van een viool" of "ik vind grijs geen mooie kleur". Tja, dan zijn er natuurlijk nog duizenden opties over om voor je renovatieopdracht in te zetten.

Maar goed, op zich zijn de meeste opdrachtgevers meer dan tevreden wanneer je de uitgeplozen voorkeuren een beetje in de gaten houdt. Een van de belangrijkste aspecten hierin is dat je onder een vastgesteld budget moet blijven.
Vreemd genoeg kun je daar behoorlijk luchtig mee om gaan, want bij één opdracht heb ik het voor elkaar gekregen om alle meubels en items uit het huis te verkopen en er maar in één ruimte iets voor terug te kopen terwijl de opdrachtgevers lyrisch waren over het resultaat. Het voelt dus ook hier te oppervlakkig.

Heb ik geen plezier gehad met het Interieurdesigner Game Pack? Jawel, best wat eigenlijk! Het was heerlijk om een heel zwart aangekleed en donker huis, helemaal leeg te trekken en op te pimpen tot iets vrolijks en moderns. Ik houd daar wel van!
Mijn probleem met deze DLC zit echter vooral in twee dingen. Als eerste het feit dat er iets wordt toegevoegd, wat in mijn optiek eigenlijk sowieso al een hoofdmoot is van de game The Sims, namelijk bouwen, kleurtjes kiezen, matchen, mixen et cetera.
Daarnaast is het prima dat er een nieuwe loopbaanmogelijkheid met wat interessante animaties is toegevoegd, maar de prijs die aan dit Game Pack is gehangen, vind ik persoonlijk best absurd. Je betaalt namelijk €19,99 voor alles wat ik hierboven heb beschreven. Ik heb daar behoorlijk moeite mee, ondanks het feit dat ik me prima heb vermaakt met de content. Voor die prijs mag je meer verwachten.
Conclusie
Het The Sims 4: Interieurdesigner Game Pack is een DLC met vooral veel nieuwe items, die geweldig goed gebruikt kunnen worden in alle renovatieopdrachten die je in je nieuwe loopbaan als interieurdesigner aanneemt. In die nieuwe loopbaan is helaas weinig vernieuwends toegevoegd, behalve enkele leuke voor/na fotosessies en onthullingsanimaties, zeker in verhouding tot de hoge prijs. Ben je een echte Sims liefhebber? Dan kun je deze DLC zeker aanschaffen, maar mijn advies zou wel zijn om te wachten tot er een keer een leuke aanbieding is.
The Sims 4: Interieurdesigner Game Pack is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99.
Score: 55/100
Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.