top of page
  • Foto van schrijverJolina

The Sims 4: Paranormal Stuff Pack DLC – Review

The Sims, wie is er niet groot mee geworden? Wie heeft er niet zwembaden gebouwd om hun Sims een duik te laten nemen en vervolgens het trapje te verwijderen? Wie heeft er geen Sims baby op de BBQ gelegd? Of een kelder gebouwd om je Sims te laten onderzoeken en vervolgens de deuren er uit te halen?


De entertainende momenten zijn eindeloos. Je eigen fantasie is het plafond. Dat is wat The Sims zo leuk maakt en wat deze gameserie zo veel toekomst blijft geven. Gelukkig heeft EA dat ook door en komt er daarom regelmatig nieuwe content uit voor de game. Deze keer de Paranormal Stuff Pack DLC. Spannend, dat belooft wat!

Hoewel het alleen om een Stuff Pack gaat, zit er eigenlijk voor iedereen wel wat leuks in. Of ja leuk, hier en daar is het natuurlijk wel wat spooky. In de Create a Sim en Build/Buy onderdelen zijn de minste toevoegingen gedaan.


Hier en daar vind je wat nieuwe kledingkeuzes of meubels passend bij het thema. Een van de belangrijkste hierin, die ook rechtstreeks effect heeft op de gameplay, is de seance tafel. Een tafel die je kunt gebruiken om geesten op te roepen…

Waar deze DLC echt leuk wordt, is de gameplay in Live Mode. Zo kun je in plaats van een reguliere bouwplek een bezeten bouwplek kopen. Wanneer je dit doet, kun je ’s nachts zomaar bezoek krijgen van spookachtige verschijningen, ineens stemmen horen of geklop horen zonder er een verklaring voor te vinden.


Als je optimaal wilt genieten van deze DLC, zorg een goede headset of hoog genoeg volume dus voor extra spanning!

Je loopbaan kun je ook een intrigerende wending geven, als Paranormal Investigator. Daarnaast is er ook een nieuwe vaardigheid toegevoegd, de Medium Skill. Helaas heeft deze maar vijf levels. Dat is wat ik noem een schrikbarend vluggertje.

Terug naar die bezeten bouwplaats en woning. Hoe meer je probeert te communiceren met spoken, geesten en verloren zielen, hoe meer bezeten het huis wordt. Er verschijnen bizarre voorwerpen en als je deze niet uit de weg ruimt wordt het alleen maar creepier. Maar daarmee natuurlijk ook interessanter!


Spoken kunnen Sims constant aan het schrikken maken of bang maken. In de interactie heb ik er daarom op een gegeven moment maar voor gekozen om mijn eigen ziel aan te bieden. Mijn Sim werd er behoorlijk verdrietig van schijnbaar… En ging vervolgens door met alledaagse zaken.

Interessant was ook het moment waarop ik mijn Sim kon laten flirten met een van de aanwezige geesten. Ik heb dit uit angst maar niet doorgezet, want ik had immers mijn ziel al vergeven aan een spook. Als ik geweten had dat Bonehilda om de hoek zou komen, had ik daar misschien nog even mee gewacht.


Conclusie

De Paranormal Stuff Pack DLC is absoluut vermakelijk, hoewel je het niet als diepgaande aanvulling moet zien. Daarnaast is de titel wat verkeerd gekozen in mijn ogen. Zo veel letterlijke ‘stuff’ komt er eigenlijk niet bij kijken, het gaat veel meer om de grappige momenten die je in je bezeten huis beleeft met alle spookachtige situaties om je heen.


Belangrijk is trouwens dat je niet zomaar elk huis bezeten kunt maken. Je moet daarvoor echt kiezen voor de Haunted House residential lot. Gemiste kans wat mij betreft om de paranormale voordeur echt goed open te zetten voor spelers.Score: 68/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page