top of page
  • Jolina

Train Station Renovation – Review

De simulator games groeien als paddenstoelen uit de grond tegenwoordig. Het genre is immens populair. Train Station Renovation is één van de nieuwste games op Xbox One die hier op in speelt.


Zoals de titel al verklapt, je raadt het al, gaan we treinstations renoveren. Kilometers spoor schieten onder mij door. Ik ben op weg naar jou, want ik ben weg van jou!

In deze game kom je op diverse verlaten treinstations vol troep, graffiti, vervallen gebouwen en kapotte treinen. Aan jou de taak om weer leven te blazen in deze stations, want het ziet er nogal treurig uit. Met de renovaties verdien je geld, dat je weer in kunt zetten voor nieuwe ramen, deuren, stoelen en andere objecten.


Je kunt natuurlijk geen ijzer met handen breken. Daarom heb je gelijk vanaf het begin een scala aan bruikbare tools in handen om dingen schoon te maken, plamuren, open te breken, verven en ga zo maar door. Alle verzamelde troep kun je kwijt in containers, die je aanschaft en later weer vol kunt verkopen.

De game is opgebouwd uit een aantal stations, een soort levels eigenlijk. In elk level krijg je linksboven in je scherm een tellertje te zien hoe ver je op gang bent met je renovatie. Die 100% halen is toch altijd wel heel verleidelijk, maar meer dan de helft is nodig om door te kunnen met het volgende level.


Als je voor die 100% wilt gaan, komt het best wel eens voor dat het laatste procent iets is wat moeilijk te vinden is. Bijvoorbeeld een klein stukje puin wat eigenlijk niet goed opvalt op de grijze ondergrond. Ik heb serieus één keer wel 10 minuten zitten zoeken naar iets wat ik gemist had. Je hebt wel de mogelijkheid om met de B knop een soort scanner te gebruiken om puin te lokaliseren, maar dat werkt helaas niet altijd even goed.

De gameplay is verre van uniek te noemen. Ik zou bijna de review van House Flipper kunnen recyclen en overal waar ‘huis’ staat, dat woord kunnen vervangen door ‘treinstation’. Maar toch is het best vermakelijk.


Het is een soort flow waar je op een gegeven moment in komt. Je bereikt een zen niveau wat leidt tot een stukje ontspanning en tegelijkertijd een stuk voldoening doordat je een mooi resultaat ziet. Heerlijk! Ja, zo werkt opruimen in de praktijk ook, al is dat in real life een stuk minder leuk. Je krijgt daar niet eens achievements voor…

Grafisch is Train Station Renovation geen topper. Het ziet er oké uit maar het had net zo goed een Xbox 360 game kunnen zijn. Voor de graphics hoef je deze game dus echt niet aan te schaffen. Ook de performance is hier en daar niet best. Zo is het rondkijken met de rechterstick soms hakkelig en is de gevoeligheid daarvan veel te laag. De game zelf had hier en daar dus ook best een renovatie kunnen gebruiken.


Verder voelt het erg onlogisch dat het keuzewiel, voor het gebruik van je tools, onder de X knop zit verwerkt. De LB knop was hiervoor een veel logischere keuze geweest wat mij betreft.

Conclusie

Hoewel de gameplay van Train Station Renovation, net als veel andere simulator games, relax is en zorgt voor een ontspannen en voldaan gevoel, is het verder niks veel bijzonders. Grafisch ziet het er niet al te best uit en de besturing spoort hier en daar niet. Binnen 10 uur heb je de game volledig voltooid, maar na deze review is het voor mij een gepasseerd station.


Train Station Renovation is vanaf 2 juni aanstaande beschikbaar in de Store.


Score: 60/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page