top of page
  • Foto van schrijverLotte

Trophy - Review

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


Het einde van het jaar is altijd zo'n reflectiemomentje (wat mij er nog aan doet herinneren dat ik nog een top 10 moet schrijven). Grote titels blijven ons om de oren heen vliegen, zoals Halo Infinite, een lekkere Far Cry 6 DLC en natuurlijk mijn favoriete game, Binding of Isaac. Echter is dit juist allemaal te nieuw en verlang ik ook wel eens naar dikke vette nostalgie. Nou ja, the universe provides!

Trophy is wel een beetje een heel specifiek genre tussen de andere Xbox games. Wat logisch is, want Trophy is een 8-bit game die gewoon heel toevallig te spelen is op de Xbox. Trophy is namelijk van oorsprong uitgebracht op de NES (het is ook nog te krijgen in een NES cartridge).


Toen ik de game opstartte, had ik direct een "Oeeehh! Mega Man!"-momentje. Het blijkt dat Trophy ook een soort van ode is aan deze epische game. Trophy is net als Mega Man een pittige 8-bit platform shooter die ontzettend goed in elkaar zit. De reden waarom deze game zo uitdagend is, is omdat je kort door de bocht maar weinig kan. Ja, je kan springen, je kan schieten en rondlopen. That's it. Geen kogels ontwijken door weg te duiken dus, je bent volledig afhankelijk van je skill!

Gedurende de game kun je overigens health en wapen-upgrades vinden, dus dat maakt het wel iets fijner. Het "probleem" is dat je maar een drietal levens hebt (al kun je in de game wel extra levens vinden). Zijn ze op, dan ben je game over. Simpelweg moet jij planeet Gearus redden van Lord Q. Echter is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk een game die bestaat uit veel trail-and-error en af en toe ook 'hope for the best' situaties.


Ik moet de ontwikkelaar wel meegeven dat Trophy een ontzettend kleurrijke en diverse game is. Het deuntje is regelrecht een trip down memory lane, ondanks dat de kaders waarmee ze werken wel een beetje beperkt zijn. Hiermee bedoel ik natuurlijk dat het ontwikkeld is voor op de NES. Niet voor op een Series X!


In totaal zijn er negen verschillende levels, met ieder een eigen eindbaas met verschillende mechanics. Waar ik wel tegen aanliep, is dat sommige eindbazen best langdradig zijn. Vooral als je eenmaal de mechanics door hebt. Ook hebben de eindbazen geen healthbars. Maar he, als dit de enige minpunten zijn!?


Conclusie

Trophy is een pittige, maar ontzettend leuke game, mits jij natuurlijk wel van old school shooters zoals Mega Man houdt. De game ziet er gemakkelijk uit, maar schijn bedriegt. Het is één van de lastigste games die ik in het afgelopen jaar heb gespeeld. Toch heb ik er wel ontzettend veel plezier aan beleefd. En ja... Ik weet het... Ik weet dat ik schrijf voor een Xbox website, maar als je het écht de old fashioned way wilt doen, is Trophy ook beschikbaar op de NES.


Score: 85/100

Trophy is beschikbaar gesteld door de uitgever en is verkrijgbaar in de Store voor €9,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page