top of page
  • Foto van schrijverJolina

Turbo Golf Racing - Preview

Tijdens de Future Game Show in maart, werden er nieuwe Game Pass games aangekondigd die vanaf day one beschikbaar zouden komen voor abonnees. Een van de titels die daar werd benoemd, was Turbo Golf Racing. Deze game is ontwikkeld door Hugecalf Studios en wordt uitgegeven door Secret Mode voor zowel Xbox als Steam.


De eerste gedachte die door mijn hoofd ging toen ik de trailer van Turbo Golf Racing zag, was 'Rocket League kloon'. Dat zal bij veel andere ook zo zijn geweest, want deze games hebben veel gemeen. Zo is het ook in Turbo Golf Racing de bedoeling dat je een gigantische bal voortbeweegt met een raceauto. Door te spelen en punten te scoren, speel je items vrij waarmee je jouw auto, bal en badge kunt aanpassen. Precies zoals in Rocket League inderdaad. Om te ervaren of er ook verschillen zijn en of Turbo Golf Racing zich kan onderscheiden, hebben we de bèta van de game uitgebreid getest.

Turbo Golf Racing is het leukste als je het online speelt. Dit doe je met 7 andere spelers en het is jouw doel om als eerste jouw bal in de hole te krijgen. Precies zoals je doet bij een potje golf dus. Het verschil zit hem in je tools. Je gebruikt geen clubs om je bal daar te krijgen, maar een raceauto!


Het spelprincipe is dus redelijk simpel, maar net als bij Rocket League zit er best wat diepgang in hoe je jouw doel het snelste bereikt. De banen bieden allerlei elementen die jouw taak gemakkelijker of juist moeilijker kunnen maken, dus het is belangrijk hier zo optimaal mogelijk gebruik van te maken.

Net als bij golf, vind je bijvoorbeeld bunkers op de baan. Dit zijn een soort hindernissen, gevormd door vlakken met los zand waarin je bal snelheid verliest en blijft steken. Niet wat je wilt als je zo snel mogelijk de hole wilt bereiken. Gelukkig heb je ook andere gekleurde vlakken, die juist je boost meter vullen zolang je er over heen rijdt. Door te boosten, vlak voordat je de bal raakt met je auto, krijg je de bal verder vooruit.


Je boost meter kun je ook opnieuw vullen door bijvoorbeeld een aerial spin te maken, een salto in de lucht dus eigenlijk. Ook kun je jouw auto een soort van laten zweven. Dit zijn de elementen die de gameplay meer diepgang geven, want hoe beter je de complexere controle beheerst, hoe beter je je kunt wapenen op het veld.

Je kunt jezelf ook letterlijk wapenen tijdens een race. Dit doe je door speciale items op te pakken op de baan. Dit kan zowel door de bal, als ook je auto deze items te laten raken. Erg handig om jouw tegenstanders te vertragen door een dikke raket op ze af te vuren! Het brengt behoorlijk wat spektakel. Let echter goed op, want die rakketten kunnen natuurlijk ook jouw kant op komen als je niet uit kijkt!


Verder zijn er nog meer speciale dingen te vinden op de baan, zoals tunnels die jouw bal en auto automatisch meesleuren als een soort portal. Daarnaast zijn er ook cirkels te vinden, waar jouw bal harder op kan wegstuiteren. Ook dit kun je natuurlijk in je voordeel gebruiken om je spel een extra boost te geven. Let wel op dat je bal op de baan blijft, want eenmaal buiten de baangrenzen, wordt je bal opnieuw gespawned en moet je vanuit stilstand opnieuw beginnen op het punt waar de bal ongeveer de baan verliet.

Naast het online gedeelte, bevat Turbo Golf Racing ook een solo gamemode. Dit zijn een aantal levels waarbij je, in een zo snel mogelijke tijd, jouw bal in de hole moet krijgen. Elk level zijn er maximaal drie sterren te verdienen, gerelateerd aan hoe snel je dit voor elkaar krijgt. Eigenlijk is dit gewoon een soort van oefenprincipe, want erg uitdagend en boeiend is het niet echt in je eentje. De online gamemode heeft toch veel meer diepgang en brengt chaos en plezier met zich mee.


In elke gamemode kun je items vrijspelen door specifieke quests, challenges en doelen te bereiken. Geef het een naam. Het vrijspelen van deze items is volledig random, dus het kan zijn dat je op 'n gegeven moment 4 verschillende velgen hebt om op je auto te leggen, maar geen enkele alternatieve spoiler. Het komt of het komt niet.

De meeste items zijn puur cosmetisch en in de garage op je auto te zetten, zoals spoilers, velgen en andere items. In de garage kun je ook de primaire en secundaire kleur van je auto aanpassen. Je kunt echter ook cores vrijspelen. Deze zijn niet alleen cosmetisch, ze geven je voordeel in de game. Zo is er bijvoorbeeld een core die de bal als een magneet naar je auto toetrekt, een die de bal groter of juist kleiner maakt en een die je een 10% snelheid boost geeft.


Je kunt maximaal twee cores tegelijkertijd geactiveerd hebben. Dus zodra je er meerdere hebt ontgrendeld, is het goed om te kijken wat het beste past bij jouw speelstijl. Sommige items zijn ook te koop in de shop die in de game zit verwerkt. Je kunt ze betalen met tandwieltjes, die je vrijspeelt door te voldoen aan specifieke doelen. Veel spelen dus.

Grafisch gezien ziet de game er zeer kleurrijk uit. Het is zeker in het begin even wennen hieraan, want er zijn veel details die belangrijk zijn tijdens een race. De vormgeving in het menu, de scoreboards en de game zelf, is relatief simpel.


Ondanks dat het een bèta is, die we voor deze preview gespeeld hebben, heb ik amper technische problemen ervaren. Eigenlijk werd er elke keer binnen een minuut een volle lobby gevonden, zelfs in de vroege ochtend. Daarnaast ben ik geen gekke bugs tegengekomen. Dit biedt zeker hoop voor de volledige release, want het lijkt er op alsof alles redelijk stabiel staat.

Om even terug te komen op de vraag of Turbo Golf Racing zich kan onderscheiden van zijn grote broer Rocket League. Zoals jullie kunnen lezen en zien, is de vergelijking niet vreemd en zit er veel overlap in de gameplay en het vrijspelen van items. Turbo Golf Racing heeft wel op enkele vlakken wat leuke variatie te bieden, zoals de vormgeving van de golfbanen en de te gebruiken items om je tegenstanders het leven zuur te maken.

Het zal voor een groot gedeelte persoonlijke smaak zijn welke game jouw voorkeur heeft, misschien wel puur gebaseerd op het feit of je voetbal of golf interessanter vindt. Maar aangezien Turbo Golf Racing binnenkort vanaf release beschikbaar komt voor Xbox Game Pass abonnees zonder extra kosten, is dit zeker het proberen waard. Wie weet beleef je er nog enkele plezierige wedstrijden mee!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page