top of page
  • Glenn

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX - Review

Bijgewerkt op: 12 mei 2022

Al heel wat jaren komen er steeds weer nieuwe headsets van verschillende merken uit. Zo ook van Turtle Beach, dat al best wat jaartjes meespeelt in het wereldje van gaming. Iedereen kent dit merk dan ook wel en ik zal daar dus verder weinig over uit hoeven leggen.


Maar één probleem wat gamers vaak hebben, als ze tenminste op meer dan één platform gamen, is dat hun (draadloze) headsets niet compatible zijn met verschillende platformen. In plaats van misbruik te maken van deze situatie, dacht Turtle Beach: "Hold my beer'.

Turtle Beach bracht een aantal jaar terug haar eerste versie uit van de Stealth 600 en Stealth 700 MAX. In deze review gaan wij het hebben over de Stealth 700 Gen 2 MAX, de tweede versie van deze productlijn. Heel eerlijk, ik wist helemaal niet dat ze zo'n headset al eens eerder ontworpen hadden, maar tjonge jonge had ik dat destijds maar geweten!


Het voordeel van deze MAX productlijn is namelijk dat je de headset DRAADLOOS (!) op meerdere platformen kunt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen, is de bijgeleverde dongle in het apparaat te steken waarvoor je hem wil gebruiken en hem met het schakelaartje op 'Xbox' of 'USB' zetten. Het wordt nog beter! Hij heeft ook normale Bluetooth, wat er dus voor zorgt dat je hem ook op je telefoon of Nintendo Switch kunt gebruiken als je hem als handheld gebruikt. Hij is zelfs tegelijk te gebruiken met je telefoon en een apparaat naar keuze.

Ik snap het helemaal als je nu al enthousiast wordt. Dat was ik namelijk ook toen ik al die mogelijkheden ontdekte, maar ik moet eerst nog een en ander uitleggen over de headset. En nee, geen zorgen, het is geen flop headset, maar je moet wel weten wat je koopt natuurlijk.


Allereerst is de headset in twee verschillende kleuren te koop, namelijk zwart en kobalt blauw met goud accenten. Wij hebben voor deze review de zwarte variant mogen ontvangen, wat er vrij neutraal, maar toch sjiek uitziet. Ook zit er een USB-C kabel van pak hem beet 30 centimeter in, de draadloze dongle en een handleiding.

De headset zelf voelt heel degelijk aan. Hij is vrijwel volledig van stevig plastic gemaakt. De oorkussens zijn van de buitenkant bekleed met (kunst)leer en aan de binnenkant zijn ze voorzien van memory foam. Ook de hoofdband is bekleed met dit zelfde (kunst)leer en opgevuld met memory foam. Natuurlijk is de hoofdband ook uit te schuiven, wat op dit moment nog redelijk stroef gaat, maar zodra hij wat 'ouder' is zal dit zeker wat soepeler gaan. Het moet natuurlijk ook niet té soepel gaan, anders zakt hij straks nog van je oren af.


Over dat laatste hoef je je eigenlijk ook geen zorgen te maken. De headset zit namelijk erg stevig op het hoofd, misschien zelfs iets te stevig. Ik voel hem namelijk wel goed tegen mijn hoofd aan drukken, wat op de lange duur voor sommigen misschien niet al te comfortabel is. Het vermeende feit dat deze headset dus brilvriendelijk is, geloof ik in zekere zin wel, maar ik denk toch dat brildragers er misschien wel iets van gaan voelen bij een lange gamesessie.

Qua bediening van de headset is het gewoon wat je gewend bent van een Turtle Beach headset. Zo zitten er achter de linker oorschelp twee wieltjes waar je aan kunt draaien. Een is voor het hoofdvolume van de headset en de ander is voor het volume van de chat. Dit 'chat-volume' wieltje (om het maar even een naam te geven) kan via de Audio Hub app van Turtle Beach op je telefoon eenvoudig geprogrammeerd worden, zodat hij een andere functie krijgt. Zo kun je hem bijvoorbeeld instellen om het volume van het 'Super Human Hearing' te regelen.


Behalve deze wieltjes, zitten er ook een drietal knoppen op. Een is de aan/uit knop, de ander is de 'mode' knop waarmee je wisselt tussen geluidsprofielen en de laatste is de Bluetooth-knop. Welk geluidsprofiel voor jou het fijnste is, dat is een kwestie van uitproberen. Mocht je er nu geen enkele echt top vinden, dan kun je de headset via Bluetooth met je telefoon verbinden om zo een aangepaste geluidsmode aan te maken. Als het dan nog niet goed is, dan weet ik het ook niet meer! En oh ja... De USB-C aansluiting is hier ook te vinden, zodat je je headset op kunt laden en eventueel de firmware updaten via de Audio Hub op je computer.

Technisch is er dus gigantisch veel mogelijk met deze headset. De verbindingskwaliteit is me ook niet tegengevallen. Ik heb maar één keer een probleem gehad met de Bluetooth-verbinding naar de telefoon, maar het herstarten van de app en het opnieuw starten van de koptelefoon had dat al snel weer opgelost. Houd er wel rekening mee dat het, zodra je de Bluetooth knop indrukt, heel lang duurt voor deze reageert. Echt absurd lang gewoon. Tip van Flip, de headset laat je altijd weten als je iets hebt ingedrukt en of het lang genoeg ingedrukt is geweest. Dus hoor je geen geluidje of geen stem die iets vertelt, dan heb je wat fout gedaan. Bij Bluetooth wordt er bijvoorbeeld gezegd 'Bluetooth on' of 'Bluetooth off' als je die knop lang genoeg ingedrukt hebt gehouden.


De microfoon van de headset is overigens wel slim gedaan. Deze zit namelijk in de linker oorschelp verwerkt en laat het, wanneer het is ingeklapt, uitzien als één geheel. Hij is ook gemakkelijk uit te klappen en zelfs een tikkeltje kantelbaar richting jouw gezicht. Ook is hij makkelijk te muten door hem half omhoog te klappen of weer helemaal terug de oorschelp in. Geen gedoe dus met muteknopjes en dergelijke. De kwaliteit en helderheid van de chat is in elk geval gewoon prima, als ik de partygenoten moet geloven waar ik het mee getest heb. De headset klonk helder en duidelijk.

Wat zit er nu in die oorschelpen wat het interessant maakt qua geluidsprestatie? Dat zijn twee 50mm Nanoclear speakers, die goed te zien zijn en niet verstopt zitten achter een dikke laag gaas en schuim. Het geluid wat deze twee speakers produceren is echt geweldig. Zelfs de bass en treble zijn gewoon dikke prima en dit maakt deze headset niet alleen geschikt voor gaming, maar ook om films mee te kijken of muziek te luisteren. Hij is daarnaast gemaakt om samen te werken met Dolby Atmos, Windows Sonic en zelfs de 3D audio van de PS5.


En geen zorgen, de batterij is sterk genoeg om dat allemaal te kunnen doen. De batterij gaat namelijk ruim 40 uur mee op een volle lading en is na een kwartiertje tot half uur opladen weer goed om 8 uur mee te gaan. Ideaal dus als je vergeten bent dat ding op te laden en je net met je vrienden wilt samenspelen. Dat kost je nu maar een paar minuten vertraging om zo de rest van de dag weer door te kunnen.

Maar wat kost zo'n ding nou? Hij heeft namelijk heel veel opties, tal van instellingsmogelijkheden en is met vrijwel elk apparaat te gebruiken wat er momenteel op de markt is... Het valt me eigenlijk nog reuze mee als je kijkt naar het geheel. De adviesprijs van de Stealth 700 Gen 2 MAX is namelijk €199,99. Dit is vergelijkbaar met andere headsets in hetzelfde segment. Eigenlijk zelfs "goedkoop" als je kijkt naar de mogelijkheden ten opzichte van zijn tegenhangers.


Conclusie

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX is naar verhouding een goedkope headset voor alles wat hij te bieden heeft. Hij produceert waanzinnig goed geluid in elk toonbereik door zijn twee 50mm Nanoclear speakers. Ook de bass en treble zijn van goede kwaliteit en maken de headset niet alleen geschikt voor gaming, maar ook voor het kijken van films en luisteren van muziek. Het enige waar ik een beetje mee zit, is het feit dat hij vrij stevig tegen de zijkant van je hoofd drukt. Hopelijk word dit na verloop van tijd ietsje minder zodra er wat meer rek in zit, want bij een lange gamesessie zou dit nog wel eens kunnen vervelen. Verder laat de Bluetooth knop erg lang op zich wachten. Maar als je dit buiten beschouwing laat, of je vind dat juist fijn, zoek dan niet verder... Want dan is dit DE headset voor al jouw consoles, telefoon en pc.


Score: 89/100

Review exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever en beschikbaar op Amazon voor €199,99.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page