• Jolina

UltraGoodness 2 - Review

UltraGoodness 2 gaat over dingen die er echt toe doen, het goede en het kwade. Het kwade heeft zich behoorlijk gemanifesteerd op aarde en heeft diverse wezens in zijn greep genomen. Als je gevoelig bent voor schattige, fluffy konijntjes, dan ga je iets meemaken.


Jij bent een soort God, die samen met zijn kat (Yes, ik hou van katachtige compagnons!) het opneemt tegen die boze konijntjes en andere wezens. Die poezelige sidekick is helaas niet heel erg uitgewerkt verder, dus je kunt hem meer zien als een extra wapen. Daar had misschien meer in gezeten.

UltraGoodness 2 is een stick shooter met enooooooooooorm veel actie. Ik ben zelf iemand die houdt van rust en overzicht. Als dat voor jou ook geldt, dan is deze game een behoorlijke uitdaging. De kleuren en vormgeving zijn het grote pluspunt de game, maar door de hoeveelheid chaos en actie ook het grote minpunt.


Er is altijd wel iets gaande namelijk. En niet zomaar iets. De kleuren en bewegingen vliegen over je scherm. De eerste levels zijn nog wel te doen, maar er zitten behoorlijk chaotische punten in de game. Er waren momenten dat ik schrok van mijn eigen kat of dat ik niet doorhad dat er een vijand letterlijk aan mijn lip hing. Cha-os!

De gameplay is daarnaast ook behoorlijk uitdagend. De hoeveelheid vijanden kan je ineens overdonderen. Zie dan nog maar eens te overleven... Als je zonder overzicht op de vlucht slaat, kan je een stukje verder zo weer in een hinderlaag lopen.


Leuk en ook een handig element in UltraGoodness 2, is dat je de tijd een beetje kunt manipuleren. Als het je even allemaal overdondert, stop je gewoon met bewegen en schieten. Hiermee vertraagt ook de tijd en kun je beter afwegen wat je volgende actie gaat zijn. Een beetje zoals Superhot dat ook heeft toegepast, maar UltraGoodness 2 mag wat kwaliteit betreft de veters van de schoenen van Superhot nog niet strikken.

UltraGoodness 2 is opgebouwd uit drie werelden met ieder 10 levels en een Boss level. Dat lijkt klein, maar sommige levels zijn niet echt een fluitje van een cent te noemen. Daardoor is de game vooral geschikt als tussendoortje op andere games, om even een level of twee te doorlopen. Als je hem in één ruk uitspeelt, ben je volgens mij door alle prikkels volledig gebrainwasht...


De graphics zijn op zich prima, maar niet hoogstaand. Datzelfde geldt ook voor de rest van de game eigenlijk.


Score: 58/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven