top of page
  • Foto van schrijverLeon

Vampire: The Masquerade Swansong bijt van zich af

NACON en de in Bordeaux gevestigde studio Big Bad Wolf onthulden een nieuwe trailer voor Vampire: The Masquerade – Swansong, de story-driven RPG die is gebaseerd op de beroemde role-playing game-franchise. De video introduceert een gekwelde jonge vrouw genaamd Leysha, een van de drie speelbare personages.

Leysha is een Malkavian, een van de oerstammen van de Camarilla, en verschijnt als een jonge vrouw van ongeveer 30 jaar oud. Onder haar bleke huid en pupillen van verschillende grootte schuilt een ongeneeslijke pijn en een mentale instabiliteit waar alle Malkavianen last van hebben na de Embrace, oftewel de beet van een vampier, een wezen dat gedoemd is zich altijd tussen de mensen verborgen te houden.


In de video zien we Leysha spelen met haar kind, Halsey. Maar deze vredige situatie verandert al snel in een nachtmerrie, waardoor twijfel ontstaat: is dit wel echt?

Om zichzelf te verbergen, gebruikt Leysha Obfuscate, een van de vele vampierkrachten die in de game beschikbaar zijn. Als verhaalgedreven RPG biedt Vampire: The Masquerade - Swansong unieke gameplay-mechanics. Spelers worden uitgedaagd om conflicten en mysteries op te lossen, wat wordt beloond met ervaringspunten. Met die ervaringspunten kunnen personages in level stijgen voor steeds sterkere speciale vermogens.


In deze verhalende RPG, die is gebaseerd op de 5e editie van Vampire: The Masquerade, krijgt de speler de controle over 3 vampiers die behoren tot verschillende clans van de Camarilla, het geheime genootschap waar de meeste vampiers deel van uitmaken. De speler speelt wisselend met de drie vampiers voor wisselende perspectieven die leiden tot nieuwe inzichten die helpen om feit van fictie te scheiden. Omringd door geruchten over samenzwering, moord en machtsstrijd moet de speler zijn clan beschermen, de waarheid ontdekken en boven alles gehoorzamen aan de Masquerade, de vampierwet die is ontworpen om het bestaan van alle nachtwezens voor de mens te verbergen.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page