• Jolina

Waarschijnlijk geen Xbox One versie voor Skull and Bones [update]

Bijgewerkt op: 6 jul.

Sinds de eerste aankondiging in 2017 (ja, het is echt al zo lang geleden) heeft Skull and Bones in zeer zwaar weer gezeten. Reeds meerdere malen werd de game uitgesteld en lange periodes was het windstil rondom de game.


In een recente bijeenkomst over het financiële boekjaar 2021-2022, wist Ubisoft te melden dat het verwacht dat Skull and Bones een release vóór april 2023 krijgt. Een exacte releasedatum bleef vooralsnog echter uit.

Op Reddit is nu een gebruiker die in Brazilië een Parental Rating classificatie heeft ontdekt. Deze ratings geven aan in hoe verre een game geschikt is voor kinderen van een specifieke leeftijd. De game is daar niet geschikt bevonden voor kinderen onder de 16 jaar, hoewel dat niet zo schokkend zal zijn. Er viel echter nog iets anders op.


In de tabel is namelijk terug te vinden voor welke platforms deze rating geldt. Daarin wordt wel de Xbox Series X|S consoles benoemd, maar geen Xbox One. Dit zou betekenen dat er geen Xbox One versies van Skull en Bones worden uitgebracht. Slecht nieuws dus voor alle gamers die nog geen Xbox Series X|S console hebben aangeschaft.

De rating brengt echter ook goed nieuws met zich mee, want dit betekent dat een release van de game nu toch echt dichterbij komt. Ook een recente post op het officiële Twitter account van de game meldde al dat we "de horizon in de gaten moesten houden" en dit zou passend zijn bij een naderende release.

Ubisoft was niet aanwezig bij het afgelopen Summer Game Fest, maar heeft aangegeven later dit jaar zijn eigen show te hosten en gezien bovenstaande ontwikkelingen is de kans groot dat we hier nieuwe informatie voorgeschoteld krijgen over Skull and Bones.


Update 5 juli:

Ubisoft heeft op haar Twitter account laten weten dat de officiële gameplay reveal van Skull & Bones donderdag 7 juli plaatsvindt, tijdens een nieuwe editie van Ubisoft Forward.

De wereldwijde gameplay reveal is live te volgen op het Ubisoft Youtube kanaal en begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Recente blogposts

Alles weergeven