top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Beheer je eigen veldhospitaal in War Hospital

NACON en de ontwikkelstudio Brave Lamb presenteren met plezier een nieuwe trailer voor War Hospital, een survival- en strategy-game waarin spelers een veldhospitaal beheren tijdens de Eerste Wereldoorlog. De video biedt spelers een eerste blik op majoor Henry Wells en de morele dilemma’s waarmee hij worstelt. War Hospital verschijnt naar verwachting in Q4 2022 op consoles.

De nieuwe filmische trailer confronteert spelers met de harde realiteit van oorlog, waarin alle keuzes noodlottige consequenties kunnen hebben. Om voor de zieken en gewonden te zorgen, moeten spelers de middelen waarover ze kunnen beschikken zo goed mogelijk benutten. De beslissingen van spelers hebben directe gevolgen voor de gewonden, terwijl de verschrikkingen van de loopgraven nooit zijn te voorspellen. Naast het behandelen van patiënten, moeten spelers ook moeilijke beslissingen nemen die van invloed zijn op het moreel van het personeel, de beschikbaarheid van middelen en soms zelfs de loop van de geschiedenis.


Dankzij de hulp die de ontwikkelaars kregen van de British Imperial War Museums, biedt de game een getrouwe reproductie van de omstandigheden aan het front en in de loopgraven, en kunnen spelers gebruikmaken van de authentieke medische middelen die in die tijd beschikbaar waren.

War Hospital, een survival en realtime strategy game met unieke RPG-mechanics, behandelt een thema dat tot op heden nauwelijks in games was te zien.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page