top of page
  • Foto van schrijverGlenn

WarDogs: Red's Return - Review

Blaffende honden bijten niet zeggen ze, maar in WarDogs: Red's Return kunnen ze zeker weten wel hard meppen!


Jij speelt als Red, een hond-achtig persoon in een wereld vol andere hond-achtige personen. Het wordt al snel duidelijk, via de strip-achtige dialogen, dat je iemand bent die altijd in de problemen zit en alles bont en blauw slaat wat in je weg staat.

Dit meppen doe je niet alleen met je handen en vuisten. Nee, je hebt ook een aantal speciale moves om uit te voeren en een soort 'powerbalk' om andere specials te gebruiken waardoor je bijvoorbeeld meer schade maakt of jezelf kan genezen. De krachtigste aanval uit deze balk is een harde mep op de grond die alles om je heen neerhaalt, maar dan is je balk ook meteen leeg en moet je hem weer bijvullen door gewoon te meppen.


Het aantal aanvallen is dus wel een beetje beperkt, maar het werkt verder prima. Je normale aanvallen kun je ook gebruiken om bepaalde objecten, zoals kratten, in de buurt kapot te slaan. In deze kratten zitten onder andere een soort van energy orbs die je leven regenereren of de balk onderaan bijvult voor speciale moves, maar je kunt ook wel eens een wapen vinden om extra hard mee te slaan.

De gevechten voelen eigenlijk wel prima aan, maar als je tegen vijanden vecht, die op afstand kunnen aanvallen, in combinatie met grote hoeveelheden vijanden. Dan ben je (bijna) kansloos. Het niveau zit er dus op zich best goed in, al zeg ik het zelf. Ook is de variatie in vijanden ook wel oke en zitten er genoeg boss fights in.


Het spel heeft dus wat dat betreft goede en slechte kanten. Zo kun je je een beetje lastig draaien als je door een groep omsingeld wordt en kun je niet heel snel afstanden afleggen, wat ook weer nadelig is tegen die ranged vijanden en super snelle vijanden. Maar de beperkte hoeveelheid aanvallen en speciale moves kan ook als repetitief aanvoelen.

Natuurlijk blijft het niet hierbij. Je kunt Red ook 'upgraden' door het in-game geld uit te geven dat je verdient in elk level. Zo word je steeds sterker om steeds sterkere vijanden te kunnen verslaan. Ook is het mogelijk om je uiterlijk aan te passen zodat je Red een persoonlijke outfit kunt geven die in contrast staat met jouw eigen identiteit.


Grafisch hoef je verder niet heel veel van het spel te verwachten. Het is een simpele game, maar wel een die wel leuk is om wat uurtjes in te stoppen. Vooral als je je bedenkt dat deze game maar €3,99 kost, is dit een hele leuke beat 'm up game om te spelen.

Conclusie

WarDogs: Red's Return is een leuke beat 'm up game voor weinig geld (€3,99). Hij kan je een aantal uren goed bezig houden, maar daarna zal hij wel gaan vervelen door het gebrek aan variatie in aanvallen en speciale moves. De variatie in vijanden en boss fights is dan wel weer prima.


De gevechten kunnen best pittig zijn, maar hebben ook hun nadelen als de groepen te groot worden in combinatie met vijanden die op afstand schieten.

Grafisch is er ook niet veel bijzonders aan het spel, het lijkt een beetje cartoony te zijn. Maar nogmaals, voor die lullige prijs van €3,99 is er weinig te klagen over deze game.Score: 67/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page