Warhammer Age Of Sigmar: Storm Ground - Review
Warhammer is inmiddels toch wel een bekende naam in de game wereld. Daarvoor natuurlijk ook al als de geliefde tabletop game van Games Workshop, waarbij je jouw eigen miniaturen schildert en complete landschappen na kunt maken voor epische gevechten (op tafel).
De afgelopen jaren is Warhammer steeds vaker een onderwerp binnen videogames, maar niet alle titels zijn uitblinkers en meer dan eens wordt een matige game verbloemt met de uiterst rijke lore die de wereld van Warhammer te bieden heeft. Storm Ground is de eerste videogame in de Age Of Sigmar wereld van Warhammer. Zou deze het beter doen als videogame dan veel van zijn voorgangers?

Warhammer Age Of Sigmar: Storm Grounds is een roguelike strategy game met een kaartensysteem erin verwerkt. Wat houdt dat nu precies in? Nou, dat wil dus zeggen dat het hier en om een subgenre gaat van role-playing games, die de focus legt op dungeon crawlen in willekeurig gegenereerde levels, met turn-based gameplay, hex movement en perma death. Dit is dus een ideale setting voor tabletop games als Warhammer.
Het kaartensysteem in de game bepaalt welke units, wapens of skills jij kunt gebruiken of kunt toewijzen aan de vrijgespeelde units. Je begint in elk geval altijd met één hero unit en je moet tijdens een gevecht ''power' verzamelen om meer units te kunnen spawnen.
Deze kaarten zorgen ervoor dat elke gevecht onvoorspelbaar is (in multiplayer althans), wat de nodige variatie en uitdaging brengt. De kaarten kun je verdienen door gevechten te winnen en kisten op te rapen tijdens een gevecht.

Er zijn 3 speelbare fracties/rassen in het spel met elk hun eigen campagne en speelstijl.
Je hebt :
The Stormcast Eternals: de 'normale' humans als het ware, met zware bepantsering.
The Nighthaunt: spectrals met weinig armor en grote bewegingssnelheid. De hero heeft de kracht om helende 'wisps' op het veld te gooien en 'pyres' die dienen als spawnpunt voor de andere units die je kunt spawnen.
The Maggotkin: een verdorven ras dat de map vult met 'corruption'. Dit slakkenspoor van corruption, healt vriendelijke eenheden, brengt schade toe aan vijandelijke eenheden en dient als spawnpunt voor andere units. Dit maakt de Maggotkin uiterst overpowered in gevechten die langer duren, omdat je de corruption dus over de hele map kunt verspreiden.
Buiten de paar aanvallen die je dus kunt doen, worden de gevechten niet veel spectaculairder. De maps zijn vrij eentonig en vlak en het enige voordeel in combat dat je kunt krijgen, is als sommige units de 'high ground' hebben. Er is geen cover waar je gebruik van kunt maken en dat zorgt tegelijkertijd dus voor rare taferelen op beeld, zoals pijlen die door rotsen vliegen. Dit maakt de combat vrij eentonig en repetitief, maar dit komt ook door het gebrek aan 'denderende' visuals van de aanvallen (of überhaupt eigenlijk). Er zijn hier en daar wel bepaalde objecten die je in je voordeel kunt gebruiken in de combat.

Om het nog net een tikkeltje erger te maken... Hierboven kun je onder elke campagne, 3 afbeeldingen zien. Dit betekent dat elke campagne uit 3 hoofdstukken bestaat. Het eerste hoofdstuk neemt ongeveer 3 uurtjes in beslag als je niet vaker dood gaat en dus elke keer opnieuw moet beginnen. Als je dat eerste hoofdstuk voltooid hebt, moet je dat nogmaals op een moeilijker niveau herhalen als je aan het volgende hoofdstuk begint. Dus al dat werk voor niks om vervolgens eerst in herhaling te moeten vallen voor je daadwerkelijk verder kunt met het verhaal van de desbetreffende fractie...
Het is dus een enorme drempel om daadwerkelijk alle verhaallijnen uit te spelen, want het is gewoon oersaai met die saaie combat en het altijd opnieuw moeten spelen van delen die je al gedaan hebt, alleen dan moeilijker. De multiplayer is net wat leuker, omdat je hier geen last hebt van die herhalingen.

Conclusie
Warhammer Age Of Sigmar: Storm Ground is een roguelike strategy game in het Warhammer Age Of Sigmar universum. Dat houdt in dat dit de eerste game is die het Age Of Sigmar univserum als onderwerp heeft.
Je kunt echt uren kwijt in deze game met zijn drie campagnes met verschillende rassen, maar om daadwerkelijk verder te komen moet je elk voorgaande hoofdstuk nogmaals spelen op een lastiger niveau. Vooral te bedenken dat je ook nog opnieuw moet beginnen als je dood gaat, kan dit erg langdradig en eentonig aanvoelen. De multiplayer is daarom een welkome toevoeging die deze herhaling omzeilt, ondanks de interessante lore van het Warhammer univserum die de campagnes te bieden hebben.
Score: 55/100
Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.