top of page
  • Jolina

What The Dub?! - Review

Soms krijgen we games binnen om te reviewen waarbij je in eerste instantie denkt, "What the f*** is dit nou weer??". Zeker als de titel van zo'n game What The Dub?! is. Ik doe dan persoonlijk het volgende. Verstand op nul. Verwachting op nul. En opstarten die hap!

Het basisprincipe van What The Dub?! is echter simpel en wordt vrij snel duidelijk als je de game opstart. Je gebruikt een laptop, telefoon of elk ander apparaat waarmee je een internetpagina kunt inladen en tekst kunt invoeren.


Waarom heb je dat nodig? In What The Dub?! moet je namelijk op een grappige manier weggevallen tekst uit videofragmenten invullen. Dit doe je in multiplayer-vorm, tegelijk met de spelers die op dat moment in hetzelfde spel zitten.

Elk spel wordt gestart vanuit de website playwtd.com, waarbij een code toegang geeft tot een specifiek spel. Je invoer apparaat wijst je vervolgens de weg en vertelt je wanneer je wat moet doen. Op het scherm van je tv zie je hoeveel tijd je hebt en of de andere spelers al iets hebben ingezonden.


Heeft iedereen zijn tekst ingevoerd? Dan komen deze teksten één voor één voorbij in de scene die vooraf getoond werd, uitgesproken door een AI. Daarna is het de bedoeling dat iedereen stemt op de leukste tekst. Daarmee kun je dus punten verdienen om de ronde en uiteindelijk het hele spel te winnen! In het begin is het even aanpoten met de beschikbare tijd die je krijgt om je dub in te leveren, aangezien alles in het Engels is.

De videofragmenten zijn oud. Sommige zelf nog in zwart-wit. Heel oud dus. Maar dat maakt een grappige moderne tekst des te hilarischer. Ik heb meerdere keren zitten gniffelen om de foute grappen die voorbij kwamen.


Wanneer je What The Dub?! met vrienden en bekenden speelt, wordt het alleen maar interessanter. Op die manier kun je namelijk refereren aan alle inside jokes, die de rest ook begrijpt. Als er nog wat alcohol aan de formule wordt toegevoegd, kan ik me zomaar voorstellen dat het helemaal lachen, gieren, brullen wordt. Het typen zal dan misschien wat moeilijker gaan, maar gelukkig word je niet afgestraft voor incorrect taalgebruik.

Met meer dan 300 videofragmenten heb je genoeg input om je wildste fantasieën er op los te laten en een aantal avonden plezier te hebben. Hoeveel plezier je hebt met deze game, hangt echter in grote mate af van je medespelers. Als zij niet dezelfde humor hebben, is er natuurlijk geen bal aan.


Score: 70/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page