top of page
  • Jolina

Xbox One consoles niet meer geproduceerd sinds 2020

Waar afgelopen week naar voren kwam dat de Xbox Series X|S consoles de snelst verkopende console generatie is voor Microsoft, wordt vandaag duidelijk dat de focus eigenlijk al sinds eind 2020 op deze generatie is gelegd.


Microsoft heeft in een interview met The Verge laten weten dat de productie van de Xbox One X en Xbox One S All Digital al vóór de release van de Xbox Series X|S consoles is stopgezet, terwijl de Xbox One S eind 2020 is stopgezet zonder openlijke communicatie. Winkeliers hebben sinds die tijd de reeds geproduceerde voorraad Xbox One consoles verkocht. Microsoft geeft aan dat deze beslissing is genomen om zich volledig te kunnen focussen op de productie en verkoop van Xbox Series X|S consoles.

De beslissing om de productie van de Xbox One consoles al in relatief vroeg stadium stil te leggen heeft te maken met het feit dat de Xbox Series S een goed betaalbaar alternatief is in de next-gen. Daarnaast is de Xbox One familie niet de beste generatie gebleken, zoals ook naar voren komt in de gratis documentaire "The Story of Xbox".


Buiten dat heeft Sony in dezelfde generatie met de PlayStation 4 op veel vlakken de boventoon gevoerd. Het is dus niet zo wonderlijk dat Microsoft ervoor kiest om hiermee de Xbox One generatie officieel achter zich te laten.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page