• Jolina

Xbox One - Tips & Tricks

Bijgewerkt op: 24 jan. 2021

Veel vragen op onze groep komen gigantisch vaak voorbij. Zoals: “Waar koop ik goedkoop Xbox Live?”, “Welke hard disk moet ik kopen?” en “Hoe share ik games?”. Wij van Xbox One Nederland hebben daarom deze handleiding gemaakt om zodoende zo simpel mogelijk je een antwoord te geven op deze vragen en meer.


WAAR VIND IK GOEDKOOP XBOX GOLD?

Dit is een veelgestelde vraag die eigenlijk super simpel te beantwoorden is. Aangezien de prijzen hiervan bijna net zo vast staan als benzine prijzen, is het gewoon het beste even het achtste wereldwonder te gebruiken, namelijk Google. Via Google zoek je simpel op de term “goedkoop Xbox Gold” of als je via een buitenlandse site wil kopen “Cheap Xbox Gold”. Via Nederlandse websites kun je het gemakkelijk met iDeal betalen. Maar als je wat handiger bent kun je vaak een paar euro besparen door het op een internationale site te kopen. Dan wordt echter vaak gevraagd de betaling via Paypal of creditcard af te handelen. De gemiddelde prijzen variëren in ieder geval tussen de €45-€50. Dus kom je iets tegen met een prijs ver daar onder? Dan is het waarschijnlijk te goed om waar te zijn.. Ben hier dan ook altijd voorzichtig mee! Als je op een site iets wil kopen waarbij je extra kunt betalen om je bestelling te “verzekeren”, dan weet je al dat het geen zuivere koffie kan zijn.


WELKE HARDDISK MOET IK KOPEN?

Dit is ook eigenlijk simpel te beantwoorden. Het kost je waarschijnlijk meer moeite om een harddisk te vinden die niet werkt, dan eentje die wel werkt. Eigenlijk gelden er maar 2 simpele regeltjes. De eerste is dat hij USB 3.0 moet zijn, en dat zijn tegenwoordig bijna alle harddisks die je nieuw koopt. De tweede is dat hij minimaal 256GB groot moet zijn. Ook dit zal geen probleem zijn, want de meeste harddisks beginnen tegenwoordig vanaf 500GB. De enige keuze die er dan nog over blijft, is of je een harddisk wilt die de voeding uit de USB haalt (en dus automatisch uit gaat als jij je Xbox uitzet) of dat je een harddisk wilt met aparte voeding. Het voordeel van aparte voeding is dat deze modellen vaak iets sneller werken. Een nadeel is, dat je de voeding eventueel netjes moet wegwerken (vervelend als je al veel losse kabeltjes hebt) en dat je deze modellen handmatig uit moet zetten.


HOE KAN IK GAMESHAREN?

WAARSCHUWING: Gameshare alleen met iemand die je 100% vertrouwt en nooit met iemand die je net hebt leren kennen op het internet! Je wisselt namelijk vertrouwelijke gegevens aan elkaar uit, die daarna door kwaadwillende personen heel makkelijk te gebruiken zijn. Dit doe je dan ook 100% op eigen risico! Daarnaast is het officieel niet de bedoeling van Microsoft dat je dit doet, echter controleren ze er niet op, het word gedoogd! !NOGMAALS DOE DIT ALLEEN MET IEMAND DIE JE ECHT KENT EN VERTROUWT! Gamesharen is ook vrij simpel en stelt eigenlijk niets voor.


Je logt met jouw account in op de Xbox One van degene met wie je wil gamesharen, waarna je jouw account instelt als Home Xbox op zijn Console. Daarna doe je precies hetzelfde met het account van degene op jouw Xbox. Waarna je weer gewoon kunt inlogen op je eigen account op je eigen Xbox. Jij kan dan zijn games en die van jezelf spelen en hij kan jouw games spelen en ook die van hemzelf. Wil je niet met gamesharen met diegene, of je wil met iemand anders gamesharen? Heel simpel. Wil je alles weer alleen op je eigen account, dan stel je gewoon jouw account in als Home op je eigen console. Als je met iemand anders wilt gamesharen, herhaal je hetzelfde rideltje zoals boven word benoemd. Hou er rekening mee dan je maar met 1(!) persoon kunt gamesharen. Dus als jij je account ergens anders instelt als home, is de ander waar je mee sharede zijn toegang tot jouw games kwijt.


LET OP: je kan maximaal 3x wisselen van home console per jaar. Dus denk niet, oh dit is mooi, zo kan ik elke maand bij een ander games spelen. Nope, dit werkt niet dus houd hier rekening mee!!!


!NOGMAALS DOE DIT ALLEEN MET IEMAND DIE JE ECHT KENT EN VERTROUWT!

HOE KAN IK DE GAMES WITH GOLD VOOR DE XBOX 360 DOWNLOADEN?


Als je een Xbox Live abonnement hebt, kun je elke maand genieten van 4 gratis Games, de zogenaamde Games With Gold. Twee van deze games zijn Xbox One games, de andere 2 zijn 360 Games die via de Backwards Compatible functie via je Xbox One te spelen zijn. Omdat de Store van deze 2 soorten games niet volledig hetzelfde is, zul je voor de BC 360 Games even iets moeten instellen als je ze wilt downloaden zonder dat je een Xbox 360 in huis hoeft te hebben. Als je dit niet doet, krijg je een vervelende “voeg een credit card toe” melding wanneer je via de website www.xbox.com de games wilt downloaden.


Wat je het beste kunt doen is een PayPal account aanmaken via www.paypal.com. Als je dit hebt gedaan, kun je een bankrekeningnummer koppelen aan dit PayPal account. Eenmalig dien je €25 tegoed toe te voegen aan je account voordat je verder kunt (je kunt dit er later weer af halen als je dat wilt). Als je dit gedaan hebt, ga je naar www.account.microsoft.com om PayPal toe te voegen als geldige betalingsoptie voor je Microsoft account. Wanneer dit gelukt is, kun je elke maand zowel de GWG voor de Xbox One als die van de 360 zonder problemen downloaden. Enjoy!


WAT ALS EEN POWER CYCLE NIET WERKT?

Als de power cycle je probleem met je console ook niet oplost, kun je het volgende eens proberen. Zet je Xbox One uit. Houd de 'eject-knop' samen met de 'connect-knop' vast en zet je console aan. De eerstgenoemde combinatie ingedrukt houden totdat er een menu zichtbaar is. Hier kun je vervolgens je Xbox resetten met behoud van al jouw games.

Xbox One terugzetten naar fabrieksinstellingen


HOE KAN IK IDEAL TOEVOEGEN ALS BETALINGSOPTIE?

Als je graag via iDEAL games of Xbox Live wilt aanschaffen, zul je dit eerst moeten activeren. Je kunt dit doen via de website www.xbox.com. Log in met je Microsoft account. Klik rechtsboven op je inlognaam/gamertag en kies voor Microsoft-account. Ga vervolgens boven in het menu naar Betalen en factureren > Betalingsopties > Een betalingsoptie toevoegen. In het volgende scherm kun je een keuze maken voor iDEAL (automatische incasso) voor je aankopen in een bepaalde locatie (normaal gesproken natuurlijk Nederland), klik dan op Volgende. Je komt nu in een scherm waarbij je jouw bank moet selecteren. Door op volgende te klikken kom je in het Betalen met iDEAL scherm. Doorloop dit om een betaling van €0,01 te doen aan Microsoft. Dit is om je account te verifiëren, het bedrag zal daarna worden terug gestort. Wanneer je nu terug komt op je profiel zul je zien dat iDEAL is toegevoegd als betalingsoptie. Wanneer de €0,01 is terug gestort door Microsoft, kun je ook op je console iDEAL als betalingsoptie kiezen.


IK KAN NIET INLOGGEN OP XBOX LIVE, HOE KAN DIT?

Als je problemen hebt om online te komen met je Xbox account, check dan altijd eerst de site https://support.xbox.com/nl-NL/xbox.... Hier kun je zien of er problemen zijn bij Microsoft en welke dit precies zijn. Zijn er geen problemen met Xbox Live? Dan is het slim om je console even een reset te geven. Je kunt dit doen door met je vinger de aan/uit knop op de console enkele seconden vast te houden, tot hij zichzelf uitschakelt. Na zo’n 10 seconden kun je de console weer opstarten. Het cache geheugen is nu geleegd en de console heeft iets langer nodig om op te starten, maar hiermee zijn de meest voorkomende problemen met inloggen, party’s etc. snel verholpen.

Recente blogposts

Alles weergeven