• Jolina

Xbox Series X|S is Microsoft's snelst verkopende console generatie

Hoewel het door de huidige chiptekorten nog steeds lastig is om aan een Xbox Series X|s console te komen, heeft Phil Spencer in een interview met New York Times laten weten dat dit niet zozeer komt door een kleinere voorraad, maar juist door grotere vraag.

"Supply is actually as big as it’s ever been. It’s that demand is exceeding the supply for all of us. At this point, we’ve sold more of this generation of Xboxes, which is Xbox Series X and S, than we had any previous version of Xboxes."

De Xbox Series X|S consoles zijn daarmee dus de generatie consoles van Microsoft die het snelst verkocht worden. Data analist Daniel Ahmad geeft in een schatting aan dat dit betekent dat er meer dan 12 miljoen consoles verscheept zijn sinds de release.

Hoewel de Xbox Series X vooral kampt met leverproblemen door de chiptekorten, heeft de Xbox Series S er voor gezorgd dat dit record toch tot stand is gekomen. Hiermee is het uitbrengen van twee verschillende versies een gouden zet gebleken.


Daarnaast kwam in hetzelfde interview ook de Xbox Game Pass dienst ter sprake. Phil Spencer geeft hierover aan dat het leveren van fysieke games op discs nog steeds een veelvoud is van het aantal abonnementen, hoewel Xbox Game Pass wel groeit.

"Transaction is bigger than subscription. Subscription is growing faster, just because it’s relatively new. And with Game Pass, we were one of the first movers in that space. But the transaction business is very large. We still sell physical disks."

Hoewel Microsoft slim is ingestoken op deze markt, lijkt het dus voorlopig voor de hand liggend dat er zowel fysieke als digitale games worden uitgegeven.

Recente blogposts

Alles weergeven