top of page
  • Foto van schrijverJolina

Zoffice - Review

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021

Bijzondere titel, Zoffice. Klinkt een beetje als fout Duits wanneer je het snel hardop uitspreekt. Zzze offisss. Maar nee, het heeft niks met Duits te maken. Want zoals bij zoveel games, films en series, staat de Z natuurlijk voor Zombies!


In Zoffice hebben we te maken met een kantoor dat bestaat in een wereld waar een zombie apocalypse heeft plaats gevonden. De game is ontwikkeld door Ikon Games, de makers achter Peepaw's Farm. Daarmee weten we waarschijnlijk gelijk wat we kunnen verwachten; een korte game met simpele achievements, leuke en kleurrijke grafische stijl en weinig diepgang. Laten we die hypothese eens uittesten!

De eerste keer dat je de game doorloopt, ben je slechts zo'n 15 minuten zoet. De opzet is inderdaad vergelijkbaar met die van Peepaw's Farm. Je krijgt allerlei opdrachten doordat je de interactie aangaan met objecten en karakters in de game. Zo moet je hongerige vissen in een aquarium iets eetbaars verzorgen, achter een kapotte beamer aan en een verjaardagscadeau vinden voor een etalagepop.

De instructies die je daarvoor krijgt zijn helder en duidelijk. Ik hou daar altijd van. Vertel mij gewoon wat je van me wilt en ik doe het. Ik ben minder van de games waarbij je geen tutorial of uitleg krijgt en jezelf verliest in onwetendheid. Ik wil een richting en een doel. Zodra je met NPC's praat of naast belangrijke items staat, kun je de interactie aan gaan en krijg je die richting.


Niet moeilijk dus, maar de uitdaging zit hem in het eindscherm zodra je de game hebt uitgespeeld. Daar krijg je namelijk te zien welke opdrachten je voltooid hebt, en welke niet. Gelijk krijg je die ontzettende drang om overal groene vinkjes bij te krijgen. Een tweede (en misschien derde?) playthrough zit er dus absoluut in!

De grafische stijl van de game spreekt mij zeker aan. Een beetje cartoonachtig, met veel paarstinten in het kleurgebruik. We hebben het wel over een letterlijk verrotte wereld natuurlijk. Met zombies! Al vind je die slechts terug in enkele kleine grapjes en momentjes. De humor die in deze game is gestoken kan ik absoluut waarderen, maar de zombies hadden voor mij nog een actievere rol mogen spelen! Dat had het wellicht wat dynamischer gemaakt.


Conclusie

We mogen tot de conclusie komen dat Zoffice inderdaad dezelfde structuur en insteek hanteert als Peepaw's Farm. Het gaat over een zeer korte game (op de Store pagina wordt geadverteerd met een "Bite-Sized, 15-minute playthrough". Om alle opdrachten te voltooien, heb je minimaal wel een tweede playthrough nodig, dus enige replay waarde heeft de game wel. Daarna houdt het echter op en schakel je waarschijnlijk snel door naar een andere game. Dat maakt Zoffice tot een klein en smakelijk hapje, wat hier en daar wel wat extra peper kan gebruiken.


Score: 57/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page